Demokratikus Koalíció;Dobrev Klára;Magyar Péter;

Gyurcsány Ferenc helyett Dobrev Klárát küldené vitázni Magyar Péterrel a Demokratikus Koalíció

Ő ugyanis a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője. Ami az önkormányzati választást illeti, helyi jelöltek esetében az adott település DK-s jelöltje lehet az, aki leülne Magyar Péterrel. 

Úgy tűnik, nem is önmagában a Fidesz, hanem a Demokratikus Koalíció miatt is meghiúsul az a nyílt televíziós vita, amelyre Magyar Péter hívta Orbán Viktor és Gyurcsány Ferencet vasárnap délután. „Amennyiben a vitakezdeményezés az európai parlamenti választásokra vonatkozik, Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listavezetője áll rendelkezésre” - hárította el a pártelnöki szereplés lehetőséget egy lapunkhoz is eljuttatott közleményében az ellenzéki párt.

A DK annyit tett hozzá, hogy amennyiben a kezdeményezés egy polgármester-jelölti vitáról szól, az adott település DK-s polgármester-jelöltje lesz Magyar Péter vitapartnere. „Mi demokraták vagyunk, ott leszünk az EP-listavezetői és a polgármester-jelölti vitákon is” - fogalmaznak. 

Magyar Péter egyébként jelezte, hogy vitapartnerei akár egymást is megbízhatják a másik képviseletével, mivel mindenki tudja, hogy a három oldal valójában kettő.