Videó;Budapest;tűz;XIV. kerület;

Hatalmas tűz pusztított Budapest XIV. kerületében Rákosrendező vasútállomáson – Újra járnak a vonatok

Vasúti talpfák égtek. 

Hatalmas lángok csaptak fel hétfő este Budapest XIV. kerületében. Olvasónknak a távolból sikerült fényképet készítenie a tűzről, amely a Rákosrendező vasútállomás területén pusztított. 

A BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság eseménytérképe szerint vasúti talpfák égtek Rákosrendező vasútállomáson a Teleki Blanka utca felőli oldalon lévő megszűnt vágányok területén. Egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt ki. A talpfák közelében lévő 32 köbméteres gáztartályt egy mozdony 300 méterrel távolabbra vontatta.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei oltották a lángokat eleinte két vízsugárral. A helyszínre vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek. A továbbterjedő tüzeket már eloltották, jelenleg egy vízágyú üzemel.

A tűz hétfő este 10 óra 4 perc körül üthetett ki, a lángok terjedését éjfélre sikerült megfékezni, de

a katasztrófavédelmisek a területet robbanásveszélyesnek minősítették, Rákosrendező vasútállomást és a környékét lezárták, beleértve a Szegedi úti vasúti átjárót is. Fennáll a felsővezeték leszakadásának veszélye is.

Rákosrendező állomást teljesen áramtalanították.

A farakás szétbontása azonban még hosszú ideig eltarthat, így elhúzódó oltási munkálatokra kell számítani. 

Egy XIV. kerületieknek alapított Facebook-csoportban valaki posztolt egy videót, amelyen hat egymás után érkező tűzoltóautót lehet látni. A tűz nagyjából 22:40 körül keletkezhetett. 

Olvasónk éjfél után készítette a lenti felvételt, egy korábbit ide kattintva, egy másik korábbit ide kattintva nézhetnek meg.

A Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon fokozatosan állt helyre a menetrendszerű vonatközlekedés, a vonatok már a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

A MÁV-START vonatpótló buszokat állított be az utasok elszállításához. A pótlóbuszok érintik Rákosrendező állomást és Istvántelek megállóhelyet. A BKK éjszakai 914-es számú autóbuszával is utazhattak az utasok Nyugati pályaudvar-Angyalföld-Rákospalota-Újpest között. Az autóbuszok körülbelül 20 percenként közlekedtek, a vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadták - írta a Mávinform.

A tűzről ide kattintva lehet megnézni egy másik, közelebbről készült olvasói videót a Facebook-oldalunkon.