elbocsátás;református;lelkész;Magyar Péter;

Magyar Péter felkérte az elbocsátott Tarr Zoltánt, hogy legyen a leendő pártjának az EP-képviselőjelöltje

Az viszont kérdéses, hogy a református lelkész el is fogadja-e a felkérést.

Tarr Zoltán református lelkész, volt zsinati tanácsos elsőként lapunknak nyilatkozott arról, hogy elbocsátották állami munkahelyéről az első azt követő munkanapon, hogy beszédet mondott Magyar Péter tüntetésén. Tarr Zoltán ezt követően interjút is adott nekünk, ahol a többi között elmondta: a református egyház érdekében és védelmében, az egyházért aggódva szólalt fel több százezer ember előtt. Hozzátette, ennek a megszólalásnak erős köze lehetett ahhoz, hogy hétfőn elbocsátották az állásából. Egy minisztériumi háttérintézményről van szó, ahol digitalizációval foglalkozott.

A történtek után Magyar Péter Facebook-bejegyzést tett közzé. Mint írta, megdöbbenéssel értesült az elbocsátásról. Mivel próbaidőn volt, jogi aggályt aligha emelhetnek, de súlyos erkölcsi elveket sért és alaptörvény ellenes, ha valakit véleményéért és annak felvállalásáért utcára tesznek - jelezte. 

„Lehet, hogy egy újabb Balog Zoltán-féle közbenjárás megvalósulásáról van szó? Ha így volt, akkor cézárként ülve papi trónuson, hol kegyelmet, hol kivégzési utasítást oszt. A magát családbarátnak mondó kormány világos és egyértelmű utasítása alapján egy háromgyerekes apát tettek utcára azért, mert a hatalom nem tűrheti, hogy egy olyan eseményen szólalt fel, amely nem a fennálló rendszert és annak vezetőjét dicsőítette. Egy dolgos családapa vált álláskeresővé a hatalmukat féltők kicsinyes bosszújából” - fejtegette Magyar Péter, hozzátéve, köszöni Tarr Zoltánnak és hozzá hasonlóan sokaknak, hogy az esetleges retorziókat is vállalva kiálltak és kiállnak, mert nem félnek.

„Az állami intézmény ugyan elveszített egy sokoldalú, a vezetők által elismert szakembert, viszont a Talpra Magyarok Közössége és hazánk nyert egy minden szempontból alkalmas európai parlamenti képviselőjelöltet. Ezennel felkérem Zoltánt, hogy a hamarosan bejelentésre kerülő pártunk listáján mérettesse meg magát a magyar választok előtt és amennyiben bizalmat kap június 9-én, úgy legjobb tudása és lelkiismerete szerint képviselje hazánk és minden magyar érdekét az Európai Parlamentben” - jelentette be a politikus, majd röviden ismertette Tarr Zoltán életútját.

Az viszont egyelőre kérdéses, hogy a lelkész elfogadja-e a felkérést: korábban ugyanis többször elmondta, hogy nem készül politikai pályára. Ezt a lapunknak adott interjújában is megerősítette: „Ameddig rajtam áll, mindenképpen próbálom elkerülni, hogy politikus legyek. A közélettel viszont a jövőben is foglalkozni szeretnék” - fogalmazott.