Budapest;XII. kerület;győzelem;előválasztás;Kovács Gergely;

Hatalmas fölénnyel a kutyapárti Kovács Gergely nyerte a hegyvidéki ellenzéki előválasztást

Háromszor annyi szavazatot kapott, mint a második helyezett Visi Piroska.

Vitáktól volt hangos a Budapesten a vasárnap este 7 órakor zárult kétnapos ellenzéki előválasztás Budapest XII. kerületében, A hivatalos adatok tanúsága szerint – írja a Telex – a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, Kovács Gergely hatalmas fölénnyel, 3829 első preferenciás szavazattal nyert, messze maga mögé utasítva a civil jelöltnek számító  Visi Piroskát, aki 1276 voksot kapott és a Momentum Mozgalom jelöltjét, Farkas Csabát, aki megállt 1161 szavazatnál. Ez egyébként azt jelenti, hogy Kovács Gergely potom háromszor annyian szavaztak, mint ahányan a második helyezett Visi Piroskára.

Az előválasztás meglehetősen feszült volt, Visi Proska jogtalan adathasználattal gyanúsított a Momentumot, Kovács Gergely pedig egy olyan momentumos belső iratot tett közzé, amelyben azzal próbálnak mozgósítani, hogy a párt elnökét még a választás előtt letartóztathatják.

Ami a részvételi arányt illeti, viszonyításképpen a Magyar Hang emlékeztetett, a választásra jogosultak száma Budapest XII. kerületben 44 547 fő, a 2019-es önkormányzati választáson a fideszes Pokorni Zoltánt 16 462 vokssal választották meg. Ő már nem indul a június 9-i önkormányzati választáson, Kovács Gergely ellenfele a jelenlegi alpolgármester, Fonti Krisztina lesz.