Orbán Viktor;Magyar Péter;Védelmi Tanács;

Orbán Viktor bejelentést tett a semmiről, Magyar Péter pedig tíz perc múltán megjelent a kommentszekcióban

Az Orbán-kormány által két éve fenntartott háborús veszélyhelyzetről kérdezte a miniszterelnököt.

Orbán Viktor tegnap este jelezte, hogy hamarosan bejelent valamit.

Aztán nem jelentett be gyakorlatilag semmit, már azon kívül, amit már korábban is közölt, vagyis hogy az iráni rakétatámadás miatt összehívta a Védelmi Tanácsot, amely tárgyalt a kiszélesedés veszélyével fenyegető közel-keleti konfliktus Magyarországra gyakorolt esetleges hatásairól, nemzetbiztonsági és gazdasági következményeiről. 

A miniszterelnök ezen kívül még közölte, hogy utasítást adott Pintér Sándor belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják (mintha nem ez lenne eleve a feladatuk - a szerk.). Kedden a kormányfő az ügyben Brüsszelbe utazik.

Amíg Orbán Viktor lényegében semmilyen lényegi tartalommal nem állt elő a videójában, de megtette ezt helyette Magyar Péter, aki tíz percen belül ott termett a miniszterelnök kommentszekciójában és a két éve fenntartott háborús veszélyhelyzetről tett fel kérdést neki.

„Miniszterelnök Úr, megtenné, hogy ha már háborús veszélyhelyzet van Magyarországon, akkor közli a honfitársainkkal, hogy melyik településen hány ember számára áll rendelkezésre megfelelő óvóhely? Illetőleg, ha a társadalom többségének nem jutna semmilyen hely, akkor miért van ez így, ha már két éve elrendelték a veszélyhelyzetet? Előre is köszönjük a válaszát!” - firtatta a magyar közéletbe Novák Katalin, illetve a volt felesége, Varga Judit lemondása napján berobbanó politikus.