lemondás;püspök;Magyarországi Református Egyház;Pásztor Dániel;

Megerősítették, lemondott református püspöki tisztségéről Pásztor Dániel

Balog Zoltán utódjaként emlegették a most távozott egyházi vezetőt. 

Lemondott sajóvelezdi gyülekezeti lelkipásztori szolgálatáról Pásztor Dániel. A lemondás – amelynek magánéleti, egészségügyi okai vannak, és amellyel megszűnik Pásztor Dániel püspöki és zsinati lelkészi alelnöki megbízatása is – az illetékes Borsod-Gömöri Református Egyházmegye elnökségének lemondást megállapító határozatával válik hatályossá – közölte a honlapján a Magyarországi Református Egyház, megerősítve a lapunk által is közölt korábbi híreket a Tiszáninneni Református Egyházkerület vezetőjéről.

A közleményben kiemelték, hogy Pásztor Dániel döntéséről tájékoztatta a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsát, amely testvéri szeretettel áll mellette az elhatározásában; szolgálatára hálás szívvel gondol, és további életére Isten áldását kéri. – A Tiszáninneni Református Egyházkerület a Magyarországi Református Egyház választási szabályai szerint választ majd új püspököt – fűzték hozzá.

Amint arról a Népszava is beszámolt, a Szemlélek több forrásra hivatkozva írt a már napokkal ezelőtti lemondásról. Egy ideig úgy volt, hogy ő lehet Balog Zoltán után a legfőbb vezető, a zsinat lelkészi elnöke. A portál azt írta, hogy a döntés az egészségi állapotával lehet összefüggésben, ami kihatással lehetett arra is, hogy végül mégis Steinbach József lett a humánerőforrás-miniszterből lett püspök utódja. Információik szerint a következő püspök megválasztásáig az egyházkerület lelkészi főjegyzője, Barna Sándor veszi át a vezetői feladatokat.