Sándor-palota;földügyek;Demokratikus Koalíció;Dobrev Klára;Sulyok Tamás;

Reagált a Sándor-palota, az elnöki hivatal szerint Sulyok Tamás soha nem működött közre törvénybe ütköző szerződés megkötésében

Jogi lépéseket tesznek.

Sulyok Tamás köztársasági elnök több, mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását, és ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el – így reagált a Sándor-palota arra, hogy – mint arról lapunk is beszámolt – szerdán sajtótájékoztatót tartott Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listavezetője, valamint Kálmán Olga, a párt frakciószóvivője. Ezen dokumentumokat mutattak be, amelyekre hivatkozva köztörvényes bűnözőnek nevezték a köztársasági elnököt.

„Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre” – szögezte le a Sándor-palota. Az erről szóló közleményében az elnöki hivatal kiemelte, az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében.

„Az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja. A rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket”

– áll a közleményben.

Dobrev Klára a szerdai sajtótájékoztatón azt közölte, hogy Sulyok Tamás a földmaffia figurájaként, ügyvédként, törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben, pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek. Emellett hangsúlyozta, magyar föld törvényellenesen külföldiek kézbe adása mindig is bűncselekmény volt, de 2014-ben éppen az Orbán-kormány tette külön tényállássá a büntető törvénykönyvben ezt a magatartást. A DK EP-listavezetője lemondásra szólította fel Sulyok Tamás köztársasági elnököt, és bejelentette, hogy holnap elmennek az ügyészségre és leadják a bemutatott dokumentumokat.