áremelkedés;nyári tábor;nyári szünet;

Átlagosan 10-15 százalékkal nőttek a nyári táborok árai

A napközis táborok átlagára valamivel 50 ezer forint felett van, míg egy ottalvós táborért nagyjából 80 ezer forintot kell fizetni.

A Taborfigyelo.hu adatai szerint átlagosan 10-15 százalékkal nőttek a nyári táborok árai, így egy napközis tábor átlagára valamivel 50 ezer forint felett van, míg egy ottalvós táborért átlagosan 80 ezer forintot kell fizetnie a családoknak. A a táborok átlagárai között régiónként akár 10 százalékos eltérés is lehet.

A Taborfigyelo.hu azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy a táborozó gyerekek száma valamelyest csökkent, a tavalyi rekordszámú 230 ezer résztvevővel szemben 2024-ben 215 ezer táborozóval számolnak, aminek legfőbb oka, hogy a nyári szünet egy héttel rövidebb lett, így idén tíz héten át vakációzhatnak a gyerekek.

A táborok témáit tekintve 2024-ben

  • a sport a legnépszerűbb,

  • a második helyen a kalandtáborok vannak,

  • a harmadik helyen pedig döntetlennel az idegen nyelvi, elsősorban angoltáborok, illetve a katonai táborok szerepelnek.

A legnépszerűbb táborcélpontok között Pest, Bács-Kiskun és Veszprém vármegyék vannak, de sok gyermek vakációzik Somogy és Fejér vármegyében is.

A közlemény szerint a táborozó gyerekek valamivel több mint fele (53 százalék) napközis táborban vakációzik, míg 47 százalékuk ottalvós programokon vesz részt.