Hollandia;kábítószer-kereskedelem;

Hollandiából rendelt nem kevés pszichoaktív szert egy zuglói férfi, őrizetbe vették

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Elfogtak, majd őrizetbe vettek a rendőrök egy zuglói férfit, aki az elmúlt másfél évben a gyanú szerint többször rendelt magának pszichoaktív anyagokat egy hollandiai weboldalról - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a 28 éves férfinak szánt küldemény átvizsgálásakor a vámhivatal repülőtéri igazgatóságának pénzügyőrei több mint 600 gramm kábítószergyanús port és 60 tablettát találtak.

A rendőrség lefoglalta a küldeményt, és szakértői vizsgálatra küldte, amely megállapította, hogy annak tartalma az új pszichoaktív anyagnak minősül - ismertették.

A tájékoztatás szerint a nyomozók azonosították a csomag megrendelőjét, valamint lakcímét - amely nem egyezett a csomagon feltüntetett címmel -, és július 6-án házkutatást tartottak nála.

A XV. kerületi lakásban kábítószergyanús anyagokat - a többi között fehér és barna port, zöld növényi törmeléket, LSD-tartalmú bélyeget és ketamint -, valamint kábítószer előállításához használt vegyi anyagokat, berendezéseket találtak és foglaltak le.

A rendőrök a férfit a házkutatás kezdetén elfogták, majd előállították a zuglói rendőrkapitányságra, ahol új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer birtoklása gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, hogy megbánta tettét.