Kijev;Magyar Péter;TISZA Párt;

Magyar Péter megérkezett Kijevbe

A háború áldozatainak emlékfalánál jelentkezett be.

Magyar Péter megérkezett Kijevbe – erről a politikus számolt be több Facebook-bejegyzésben.

Éjszaka a Tisza Párt európai parlamenti képviselője arról írt, hogy katonai ellenőrző pontokon keresztül, ukrán felvezetéssel érkeztek meg az éjszakára teljesen lezárt, kihalt Kijevbe.

Reggel aztán a háború több tízezer ukrán áldozatának kijevi emlékfalánál jelentkezett be. Itt a képes beszámoló alapján egy csokor virágot helyezett el. Élő bejelentkezést magyar idő szerint délelőtt 11 órára ígért, légiriadó esetén azonban csúszhat a program. Erre van esély, ugyanis, mint írta, jelenleg orosz repülőgépek tartanak az ukrán légtér felé.

Az ellenzéki politikus a kijevi gyermekkórházat érő hétfői orosz rakétatámadás után döntött úgy, hogy az ukrán fővárosban látogat szolidaritásképpen. A történtek miatt humanitárius akciót is indított, a Medspot Alapítvány segítségével jelentős mennyiségű egészségügyi és orvosi eszközt juttatnak el a legjobban rászoruló helyi kórházaknak. Ehhez maga Magyar Péter egymillió forinttal járult hozzá.

Ukrán jelentések szerint a kijevi Ohmatdit gyermekkórházat orosz cirkálórakéta találta el. Mintegy húsz gyermeket kezeltek az intézményben, az épület 60-70 százaléka rongálódott meg. Az orosz védelmi minisztérium azt állította – ahogyan ezt más hasonló esetekben is tette – hogy a kijevi károkat ukrán légvédelmi rakéták lehulló törmelékei okozták.