Előfizetés

Leszámolási kísérlet a Molnár Gyula elleni vád

Az MSZP szerint koncepciós, az ellenzékkel való leszámolási kísérlet része a Molnár Gyula elleni újabb vád - közölte a párt pénteken az MTI-vel.

Az MSZP pénteki közleményében arra reagált, hogy a Fővárosi Ítélőtábla szerint nem csupán a vádbeli hivatali visszaélés, hanem a jóval súlyosabban büntetendő hűtlen kezelés is felmerülhet Molnár Gyula és Lakos Imre volt szocialista, illetve szabad demokrata politikusok büntetőperében. 

"Ma már világos, hogy a Fidesz a katasztrofális kormányzásáról próbálja elterelni a figyelmet. Ezért citálja bíróság elé a narancssárga pórázon tartott ügyészséggel Molnár Gyulát is" - áll a közleményben.

Hangsúlyozták: az MSZP szolidáris Molnár Gyulával és minden baloldali politikussal, akit az MSZP elleni politikai leszámolás részeként támadnak.

Ismertetik, hogy Mesterházy Attila, Harangozó Tamás és Juhász Ferenc törvénymódosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a jövőben a Fidesz alaptalan koncepciós vádaskodásának büntetőjogi következménye legyen.

Javaslatuk szerint a politikai érdekből, károkozási céllal, jogtalanul indított eljárásokért az elkövetőnek a törvény előtt egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel kell felelnie.

"Az MSZP tisztességes eszközökkel a jövő évi választáson le fogja győzni a Fideszt, majd igazságot fog szolgáltatni mindenkinek, akit az Orbán-kormány megalázott, megfélemlített vagy kisemmizett. Leszámolás helyett igazságos elszámoltatás lesz" - zárul a közlemény.

Újabb háromszázmillió a polgárőrségnek

Háromszázmillió forinttal egészítette ki a kormányzat a polgárőr szövetség idei 700 millió forintos támogatását - jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Országos Polgárőr Szövetség október 23-i ünnepségén pénteken Budapesten.

Kontrát Károly közölte azt is, jövőre 1 milliárd 50 millió forinttal támogatják a szervezet munkáját. Elmondta, a kormány és a minisztérium stratégiai partnerként tekint a polgárőrségre és minden segítséget megad ahhoz, hogy a szervezet még professzionálisabban működjön.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke megköszönve a különtámogatást, azt mondta: az a legjobbkor érkezett. Hangsúlyozta: idén elsősorban a katasztrófaelhárításhoz volt szükség forrásokra, amit ezzel a tárca biztosít.

Elmondta, a polgárőr egyesületek így még az idén 150-200 ezer forinthoz juthatnak a hátralévő bűnmegelőzési feladatokhoz. Hozzátette: Pintér Sándor azt ígérte, hogy 2014-től egymilliárd forinttal támogatja a polgárőrséget, de ezek szerint ez már 2013-ban megvalósult. 

Papp Károly országos rendőrfőkapitány köszönetet mondott valamennyi polgárőrnek, akik nagyon sokat tesznek azért, hogy a településeken megfelelő közrend és közbiztonság legyen. Hangsúlyozta: a rendőrség számára a polgárőrség nemcsak stratégiai partner, hanem szövetséges is a szürke hétköznapokban. 

Kontrát Károly ünnepi beszédében az összefogás fontosságát hangsúlyozta, amely a polgárőrök munkája során is elengedhetetlen. Úgy fogalmazott: ha szervezetten, együttműködve, egymást segítve tevékenykednek, azzal a lakosság szubjektív biztonságérzetének növeléséhez járulnak hozzá. 

Az államtitkár azt mondta: "hiszem, hogy 57 évvel a forradalom után van még bennünk elég elszánás és van még bennünk erő, hogy Magyarországot erősíteni, javítani tudjuk és nincs bennünk megosztottság. Hiszem, hogy Magyarország újra egységes és erős lesz, amelyre tisztelettel néznek szerte a világon".

Az ünnepségen kitüntetéseket, miniszteri, országos rendőrfőkapitányi dicséreteket és jutalmakat nyújtottak át. A Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend mellett az Év polgárőre, az Év polgárőr egyesülete, az Év polgárőr pedagógusa díjat is átadták. A Polgárőrség sajtódíját idén ketten vehették át, Losonczi Katalin, a Hír TV, valamint Novodomszky Éva, az MTVA munkatársa.

Mesterházy Attila másodfokon is nyert

A Győri ítélőtábla másodfokon helyben hagyta a Veszprémi Törvényszék elsőfokú ítéletét abban a helyreigazítási perben, melyet Mesterházy Attila indított a Veszprémi 7 Nap hetilap ellen.

Az ítélet kimondja, hogy a lap valótlan tényt híresztelt az MSZP elnökéről, továbbá valós tényt hamis színben tüntetett fel.

A Fidesz által uralt média hazugságait továbbra sem tűrjük, és minden törvényes eszközzel küzdeni fogunk az igazságért és a sajtószabadságért!