Két gránát kergette el az útépítőket

 Egy francia és egy német gránátot is találtak a tűzszerészek Kiskunfélegyházán az 5-ös út mellett - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje vasárnap az MTI-vel.

Várkonyi Melinda azt mondta, egy nyolc centiméteres francia repeszaknavető-gránátot és egy 8,8 centiméteres német légvédelmi repeszgránátot is találtak a tűzszerészek a Szegedi úton, ahol csatornázási munkálatok folynak.

Hozzátette: a gránátok nem kilőtt állapotban voltak, ezért azokat elszállítják és később megsemmisítik. A kommunikációs tiszt elmondta, az 5-ös út lezárását feloldották, és a családi házakból kitelepítette emberek is visszatérhetnek otthonaikban.

Szerző

Fenyegetéssel tudta csak visszaszerezni pénztárcáját a trolivezetőtől a diák

A buszvezető tudni sem akart a talált pénztárcáról.

Egy pénztárca kálváriájáról ír a Délmagyar. (A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja.)

– Hétfőn a 7-es trolin utaztam, és véletlenül a sporttáskám mellé tettem a tárcámat az irataimmal, bérletemmel, bankkártyámmal. Így amikor a Mars térnél leszálltam, az ott maradt az ülésen. Amint észrevettem, mi történt, kimentem a Bakay Nándor utcai végállomásra, ahol bent állt a jármű. Megkérdeztem a sofőrt, nem talált-e egy fekete pénztárcát. A negyven év körüli nő azt mondta, nem, senki nem adta le neki, és nem is járta végig a trolit, de nézzem meg nyugodtan – kezdte mesélni a harmadéves egyetemista, József. – Kerestem, nem találtam, mire a járművezető megkérdezte, volt-e benne pénz. Mondtam, hogy nem volt. Utána fennmaradtam a trolin, hogy a belvárosba menjek.

– Pár megállóval később két hölgy szállt fel, kérdezték, nem egy fekete pénztárcát keresek-e. Mert ők is azon a trolin utaztak, és határozottan állították, hogy a megtaláló a tárcát odaadta a sofőrnek. Megint megkérdeztem a vezetőt, akkor már azt mondta, leadták neki a tárcát, de nem tudja, hova tette. Akkor hangosan odaszóltam a segítőkész szemtanúknak, hogy rendőrséget kellene hívni. A Széchenyi téren mindhárman leszálltunk, felírtuk a troli számát. Erre a sofőr elkezdett turkálni a táskájában, és minő véletlen, előkerült a tárcám, amelyet egy laza mozdulattal az ablakból kidobott az úttestre. Panaszt tettem ellene az SZKT-nál, és feljelentettem rendőrségen.

Szerző

Bohóc végezte ki a rettegett maffiózót

Bohócruhás fegyveres lőtte agyon az egyik leghírhedtebb mexikói drogkereskedő klán legidősebb tagját Los Cabos üdülőhelyen, Baja California Sur szövetségi állam déli csücskén – közölték szombaton a hatóságok.

A 63 éves Francisco Rafel Arellano Felixet, a Tijuana Cartel volt vezetőjét péntek este egy családi összejövetelen fejbe lőtte a támadó, akinek feltehetőleg volt két társa is. A tettesnek vagy tetteseknek sikerült elmenekülniük.

Arellano Felix 1993-tól 15 évig ült börtönben kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekért. Mexikó 2006-ban kiadta őt az Egyesült Államoknak, ahol vádat emeltek ellene, de felmentették, és 2008-ban visszatért Mexikóba.

Meggyilkolásakor a mexikói hatóságok éppen nem körözték.

Szerző