Beszólt volt tanárának Orbán Ráhel, mert a kormányfőt szidta

Publikálás dátuma
2013.10.28 17:08

Fotó: /
Leszidta saját egykori gimnáziumi tanárát Orbán Ráhel a Facebook-on, amiért az gúnyos megjegyzéseket tett a miniszterelnökre. A kormányfő lánya a Városmajori Gimnázium volt pedagógusának posztjára reagált, amelyben a férfi a Hír24 egyik hírét osztotta meg ismerőseivel. Ez a hivatalos indiai látogatást tett Orbán Viktor kínos protokollfiaskójáról szólt. Egy videófelvétel szerint ugyanis a miniszterelnök kézcsókkal akarta üdvözölni Sonia Gandhit, az Indiai Nemzeti Kongresszus Párt elnök asszonyát, a gesztus azonban udvariatlannak számít a hindu országban, ezért a politikus elrántotta kezét Orbán szájától.

Orbán Ráhel volt tanára a cikket így kommentálta: "Úgy látom, az elefánt Indiában is becsörtetett a porcelánboltba! (Nem csak idehaza)". Ezután az egyik kommentre reagálva azt írta, hogy a hazánkba látogató brit miniszterelnököt, Margaret Thatchert "Madame"-nak szólító Szabad Györgynek is "olyan zseniális protokollfőnöke lehetett, mint a Vezérnek!" (Szabad György valójában II. Erzsébet királynőt "mádámozta" le - a szerk.)

A kormányfő lánya ezután egy hosszas kommentet fűzött a pedagógus bejegyzéséhez: "Kedves Tanárúr, hamár nincs tekintettel volt tanítványaira, és itt most nem arra gondolok, hogy milyen politikai nézetei vannak, hanem, hogy volt tanítványa szülőjét gúnyolja, akkor legalább olyan cikket és gúnyt postoljon, ami egy színvonalasabb és hitelesebb médiumtól való, amin nem látszik kilométerekről, hogy koholmány... ennél a Tanárúr humorát jobbnak ismertem...".

A megszólított tanár azóta törölte Facebook-oldaláról a bejegyzést, de a többi "kormánykritikus" posztját nem távolította el, és Orbán Ráhel továbbra is az ismerősei között szerepel. Amúgy nem tudni, hogy a kormányfő lánya miért nevezte koholmánynak a Hír24 cikkét, illetve a benne szereplő videofelvételt.

Itt olvashatja el a Facebook-bejegyzést

Szerző
2013.10.28 17:08

Takács Krisztián lett Korlát új polgármestere

Publikálás dátuma
2019.02.17 21:34
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Négy független jelölt közül Takács Krisztián nyerte el a polgármesteri tisztséget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Korlát községben vasárnap tartott időközi választáson - közölte Szatmári Fruzsina aljegyző.
Tájékoztatása szerint a választási névjegyzékben szereplő 241 lakos közül 204-en voksoltak, három szavazat érvénytelen volt. Takács Krisztián 107, Horváth Elemér 54, Lukács Máté 21, míg Báder József 19 voksot kapott. Az időközi választást azért írták ki, mert a község korábbi polgármestere, Hriczu Imre (független) lemondott posztjáról. 

Mekényesen és Bakonyszentivánon is a posztért egyedüliként induló független jelölt nyert

  • Schild Róbertet 45-vokssal választották meg, egy szavazat érvénytelen volt. Mekényes választási névjegyzékében 250-en szerepeltek. Az időközi voksolást azért kellett kiírni, mert a község korábbi független polgármestere, Major Ottó novemberben lemondott.
  • Frum Istvánt választották a Veszprém megyei település első emberévé. A 183 választásra jogosult polgár közül 71 járult a szavazóurnához. Egy szavazat érvénytelen volt. Bakonyszentivánon azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a település korábbi polgármestere, Karvas János - aki szintén függetlenként töltötte be a tisztséget - novemberben elhunyt.
Szerző
2019.02.17 21:34

Parlament: már az ellenőrzőket is ellenőrzik

Publikálás dátuma
2019.02.17 19:39

Fotó: / Vajda József
Szigorítják a belépést: az országgyűlési őrök saját kollégáik elé rakják majd ki a zsebükből a holmijukat.
Az Országgyűlés Hivatala főigazgató-helyettesének vasárnapi körlevelében az szerepel, hogy „2019. február 18-tól további intézkedésig az Országházba, illetve az Országgyűlés Irodaházába történő belépés során a biztonsági igazolvánnyal, az Országgyűlési Őrség szolgálati igazolványával rendelkező személyeket, és az Országgyűlés Hivatala által foglalkoztatott országgyűlési köztisztviselőket és munkavállalókat az Országgyűlési Őrség tagjai csak biztonságtechnikai ellenőrzést (személy- és csomagellenőrzést) követően léptetik be” – írja a hvg.hu. A portál szerint a körlevél indoklást, magyarázatot nem tartalmaz.    Mint írják, „biztonsági igazolványt” a vonatkozó házelnöki rendelkezés szerint „az Országgyűlés, illetve a védett személyek biztonságáért felelős fegyveres testületek – amelyek ellátják a személyvédelmi, illetve a Szent Korona és a hozzá kapcsolódó jelvények védelmi feladatait – az Országházban, az Irodaházban szolgálatot teljesítő állománya” használ. Vagyis az ellenőrzőket is ellenőrzik, az országgyűlési őrök saját éppen szolgálatban lévő kollégáik elé rakják majd ki a zsebükből a holmijukat. Az újságíróknak és más látogatóknak eddig is túl kellett esniük ilyen ellenőrzésen. Magukra az országgyűlési képviselőkre az intézkedés nem vonatkozik, mert az ő okmányukat képviselői igazolványnak hívják.
2019.02.17 19:39