Vidnyánszky marad

Vidnyánszky Attila marad a Magyar Teátrumi Társaság elnöke (MTT), így döntöttek a szervezet hétfői tisztújító közgyűlésének résztvevői Budapesten.

Vidnyánszky Attila a közgyűlés után az MTI-nek úgy fogalmazott: a teátrumi társaság elnöki tisztségére történt újbóli jelölés elfogadásában az játszotta a legfontosabb szerepet, hogy egyöntetű volt a tagság támogatása. Megjegyezte, hogy hosszú döntési folyamat után vállalta el újra az MTT elnöki posztját.

Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház igazgatói posztjára való kinevezésekor úgy nyilatkozott, hogy a teátrum vezetésének átvételével több egyéb vezetői pozíciójáról le fog mondani.

Erről most azt mondta: az döntött, hogy ennyire egyöntetű volt a tagság támogatása, kérése. "Az a helyzet, hogy a Nemzeti Színház igazgatója lettem még komolyabb tekintélyt és még több lehetőséget nyújt majd a Magyar Teátrumi Társaságnak munkája további végzéséhez" - tette hozzá.

A régi-új elnököt egyhangúlag, 41 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett választotta meg a közgyűlés. 

Vidnyánszky Attila kiemelte: az eltelt öt év munkájára büszkék lehetnek. Véleménye szerint az előadóművészeti törvénnyel és a szakma átalakításával, áthangolásával kapcsolatban fontos eredményeket mutathatnak fel. 

"Az, hogy 53 tagszervezetünk van, bizonyítja: úgy működtetjük szervezetünket, hogy mindenki megtalálhatja itt a helyét és egyenértékű tagként megfelelően érvényesítheti elképzeléseit" - fogalmazott a teátrumi társaságról. 

A kibővített, immár 5 tagú elnökség jövőbeni munkájáról szólva kiemelte: a színésszel fognak foglalkozni. A kamarai működés felé való elmozdulás, annak lehetőségei, a színészi életpályamodell, a képzés és a Pécsi Országos Színházi Találkozó témáját említette. Mint mondta, egy sor nagyon fontos kérdés mentén kell együtt gondolkodniuk, dolgozniuk, a Magyar Színházi Társasággal is.

Vidnyánszky Attila a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének vezetői pozíciójáról lemondott, ugyanakkor arra a felvetésre, hogy a közelmúltban rektorhelyettesnek nevezték ki, azt mondta: az intézet vezetése napi feladatokat adott, az új pozíció azonban stratégiai kérdések mentén való együttgondolkodást jelent.

Szólt arról, hogy az Előadóművészeti Iroda színházművészeti bizottságának elnöki szerepéről is lemondott.

Arról szólva, hogy a Magyar Színházi Társaság meghívta közgyűlésére az MTT képviselőjét, ők azonban nem tettek így, elmondta: ez egy tisztújító közgyűlés volt és úgy döntöttek, hogy a következő közgyűlésre hívják meg a szervezetet, nem egyszerű szemlélőként, hanem azokat a kérdéseket, amelyek mentén szövetkezhetnek, meg is tudják beszélni. "Most nem tudtunk volna ezekről a közös témákról részletesen beszélni, mert a tisztújítás volt a cél" - tette hozzá Vidnyánszky Attila.

Szerző

Kapcsolódó

Felfordulás a köbön

Megjelent Moldova György új könyve

Publikálás dátuma
2013.11.04. 14:06

Én, doktor Feketetelki József, úgy is, mint beszélő disznó, hivatalosan kijelentem, hogy Moldova György állítólagos író most megjelent szatíra kötetében olyan beszédfordulatokat tulajdonít nekem, mely távol esik az egyéniségemtől: „Józsi, a kurva anyádat!”, „Reggel konyak este konyak, ettől leszünk mozgékonyak” – és más hasonlókat.A szükséges jogi lépéseket megtettem, találkozunk a független magyar bíróság előtt. Röf-röf.

Az emberek rendszert válthatnak, elmúlt bajaiktól, mi is így szeretnénk elbúcsúzni jelen bajainktól. Sajnos kevés okunk van térdünket csapkodni jókedvünkben, legfeljebb ha elolvassuk Moldova György új szatírakötetében „ A beszélő disznó”-t, a „Józsi rendszert vált”-ot és „Mi I. Viktor”-t. Ha nem olvassa el, ketten lesznek szomorúak: Ön és az író.


Megrendelhető telefonon a 06 80 200-502-es, ingyenesen hívható zöldszámon. E-mailben: konyvrendeles@nepszava.hu. Személyes átvétellel a kiadóban: 1146 Budapest, Thököly út 127, munkanapokon 10-16 óráig, a Pénzügyi Osztályon. Postai utánvéttel: 2500 forint + 1895 forint postaköltség.

Szerző

Történelmet írt Eminem és Rihanna új közös dala

A Beatles és Elvis Presley után Rihanna lett a harmadik előadó a brit slágerlista történetében, aki hét éven keresztül minden évben feljutott a toplista csúcsára. Az énekesnő ezúttal az Eminemmel közösen felvett The Monster című számmal tört az élre.

 A 25 éves barbadosi popénekesnő és a rap ikon Eminem legújabb közös felvétele a múlt hét elején debütált - közölte a BBC News.

    A dal Eminem The Marshall Mathers LP 2 című, kedden megjelenő albumán található, és a 41 éves rapper számára is mérföldkő, az előadó hét éve először került a brit lemezeladási toplista első helyére. Ehhez legutóbb 2010-ben járt közel, akkor az ugyancsak Rihannával közösen felvett Love the Way You Lie című dal a második helyig jutott.

    A lemezeladási lista másik érdekessége Fat Boy Slim felbukkanása: az 50 éves brit DJ és producer Eat Sleep Rave Repeat című, harmadik helyen nyitó dalával 12 éve óta először került be az első 10 közé.

Szerző
Témák
Eminem Rihanna