Agyonlőtte épp járni tanuló kislányát, hogy megfenyítse az asszonyt

Publikálás dátuma
2013.11.20. 13:34
Fotó: Thinkstockphotos
Nem volt más választásom, írta a férfi a a Facebookra, majd agyonlőtte kislányát.

Lelőtte az apa a saját lányát, aki épp csak járni kezdett, előtte a Facebookon írta ki, hogy mire készül, írja a Blikk. (A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja.) Az anya, Kim Phanthavongsa mint már annyiszor, hétfőn is újabb vitába bonyolódott volt barátjával a lakásában, mire a férfi kizárta. A kislány apja, Merrick Mckoy, így kettesben maradt a gyerekkel az épületben. Kim őrjöngve hívta a rendőrséget, mert tudta: fegyver van a fenyegetőző férfinál. A rendőrök azonban nem tudták megakadályozni a tragédiát, már csak a lövések hangját hallották.

Merrick McKoy másodpercekkel a gyilkosság előtt közös fényképet posztolt a 19 hónapos gyerekkel, Miával, és azt írta alá: „Mondtam, hogy nem tudok nélküled élni, lol, azt hitted, viccelek". Az üzenet a gyermek anyjának szólt.
Utolsó Facebook posztjában Merrick McKoy azt írta, hogy ez volt az egyetlen kiút számára: „Ne ítéljetek el, nem volt más választásom". Magát is meglőtte, de nem halált meg. Lőtt sebbel kórházba vitték, azt nem tudni, mennyire súlyos az állapota.

Szerző

Egymillió dollárnyi csempészett aranyat felejtettek egy repülőn

Összesen egymillió dollárnál (220 millió forintnál) is többet érő, gazdátlan aranyrudakat talált a takarítószemélyzet Indiában, egy repülőgép fedélzetén.

A Jet Airways légitársaság gépe több nemzetközi repülést követően a kelet-indiai Patna városából Kolkata (korábban Calcutta) repülőterén szállt le, ahol útja végeztével rutinszerűen átvizsgálták. A 24 aranyrudat a mellékhelyiségben találták meg, két táskában. Az arany egykilós rudakban van, és összesen 70 millió rúpia a becsült piaci értéke. A csomagot eddig senki sem kereste - közölték a repülőtéri hatóságok szerdán.

Indiában - amely Kína mellett a világ legnagyobb aranyfogyasztója - virágzik az aranycsempészet azóta, hogy a hatóságok az év elején az importvámok megháromszorozásáról döntöttek, így próbálva visszafogni a keresletet.

Szerző

Vádat emeltek a XVIII. kerületben leleplezett bordélyház ügyében

Vádat emelt prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt a főváros XVIII. kerületében üzemeltetett bordélyház ügyében a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség a XVIII. és XIX. Kerületi Bíróságon - közölte Ibolya Tibor megbízott fővárosi főügyész.

Közleményében azt írta: a vádirat lényege szerint az élettársi viszonyban álló Zs. Gábor elsőrendű és S. Ivett harmadrendű vádlott 2005-től 2012 szeptemberéig egy XVIII. kerületi ingatlanban bordélyházat alakított ki, majd működtetett.
A bordélyházban alkalmanként egy-négy lány dolgozott, akik a bordélyház használatáért vagy napi 20 ezer forintot fizettek, vagy az ügyfelektől kapott összeg felét adták át - a szervezési feladatokat is ellátó I. Péter másodrendű vádlott közbenjárásával - az elsőrendű vádlott részére.

Az ügyben prostitúció elősegítésének bűntette miatt emeltek vádat.
A kerületi ügyészség a vádiratban az előzetes letartóztatásban lévő elsőrendű vádlott esetében letöltendő börtönbüntetés, társaira pedig felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Szerző