Megtalálták a Kazanyban lezuhant repülőgép hangrögzítőjét

Megtalálták az oroszországi Kazanyban lezuhant Boeing-737-500-as repülőgép eddig hiányzó hangrögzítő berendezését, amely a földhöz csapódáskor kiesett a gép egyik fekete dobozából - közölte szerdán a moszkvai Államközi Légügyi Bizottság (MAK) képviselője.

A pilótafülkében zajló beszélgetéseket rögzítő készüléknek csak a dobozát találták meg korábban. A másik, a repülési adatait rögzítő készüléket már vizsgálják az orosz fővárosban.

Az 50 ember halálát okozó múlt vasárnapi baleset előtt az egyik pilóta csak annyit közölt a kazanyi nemzetközi repülőtér légi irányításával, hogy érkezésük szöge "nem alkalmas a leszállásra", s ezért átstartol. A MAK szakembereinek tájékoztatása szerint azonban a pilóta túl meredeken próbálta újra felemelni a gépet, és ez okozta a katasztrófát.

Szerző

Egyszer a házban, egyszer a focipályán: fogyatékos lányt erőszakoltak meg

Publikálás dátuma
2013.11.20. 14:06
Fotó: Thinkstock
Megerőszakoltak egy tizenhétéves lányt, akinek a pszichológus szakértői vélemény szerint értelmi és erkölcsi fejlettségében nagyobb fokú elmaradás észlelhető, vagyis szellemi állapota és képességei egy 9-10 éves gyerekének felelnek meg.

Bazika Istvánt és Csonka Attilát jogerősen 5 és 6 évi börtönre ítélte a Pécsi Törvényszék K. Melinda 17 megerőszakolásáért, írja a Bors. (A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja.) A lány súlyos szellemi fogyatékos, a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ Pécsváradi Különleges Lakóotthonának gondozottja. A pszichológus szakértői vélemény szerint értelmi és erkölcsi fejlettségében nagyobb fokú elmaradás észlelhető, vagyis szellemi állapota és képességei egy 9-10 éves gyerekének felelnek meg.

Ezért is fordulhatott elő, hogy Melinda szintén fogyatékos barátnőjével az egyik pécsváradi kocsmában szórakozott és kellette magát, amikor Pista és Attila kiszemelte magának 2010. augusztus 5-én. Miután leült a két vádlott közé, megengedte Attilának, hogy a szoknyája alá nyúljon, és nemi szervét simogassa. A fiatalember izgalmában letépte Melinda bugyiját, és a kukába hajította, majd tovább folytatta a simogatást.

Amikor a felajzott férfiak látták, hogy Melinda nyitott a szexre, elhatározták, hogy magukévá teszik. Pista házához mentek, ahol a 41 éves férfi már erőszakkal vitte be a lakásba. Attila átengedte az elsőbbséget, és az utcán várakozott. A lány ezután visszaindult az intézetbe, de a ház előtt álló Attila a pécsváradi focipályára rángatta, ahol az egyik focikapuban hasonló módszerrel megerőszakolta.

Szerző

Agyonlőtte épp járni tanuló kislányát, hogy megfenyítse az asszonyt

Publikálás dátuma
2013.11.20. 13:34
Fotó: Thinkstockphotos
Nem volt más választásom, írta a férfi a a Facebookra, majd agyonlőtte kislányát.

Lelőtte az apa a saját lányát, aki épp csak járni kezdett, előtte a Facebookon írta ki, hogy mire készül, írja a Blikk. (A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja.) Az anya, Kim Phanthavongsa mint már annyiszor, hétfőn is újabb vitába bonyolódott volt barátjával a lakásában, mire a férfi kizárta. A kislány apja, Merrick Mckoy, így kettesben maradt a gyerekkel az épületben. Kim őrjöngve hívta a rendőrséget, mert tudta: fegyver van a fenyegetőző férfinál. A rendőrök azonban nem tudták megakadályozni a tragédiát, már csak a lövések hangját hallották.

Merrick McKoy másodpercekkel a gyilkosság előtt közös fényképet posztolt a 19 hónapos gyerekkel, Miával, és azt írta alá: „Mondtam, hogy nem tudok nélküled élni, lol, azt hitted, viccelek". Az üzenet a gyermek anyjának szólt.
Utolsó Facebook posztjában Merrick McKoy azt írta, hogy ez volt az egyetlen kiút számára: „Ne ítéljetek el, nem volt más választásom". Magát is meglőtte, de nem halált meg. Lőtt sebbel kórházba vitték, azt nem tudni, mennyire súlyos az állapota.

Szerző