Cserbenhagyta áldozatát, aztán feladta magát egy gázoló

Feladta magát Kecskeméten egy férfi, aki csütörtök este Szabadszállásnál elgázolt és cserben hagyott egy gyalogost. Az elgázolt férfi a helyszínen meghalt - közölte a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Hürkecz Zoltán közleménye szerint a 46 éves ballószögi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy kistehergépkocsijával elütötte a 45 éves gyalogost, majd megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhaladt.

Kecskemét határához érve a sofőr bejelentést tett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletén. A férfi kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Szerző

Késsel támadt anyjára - a rendőr "élő adásban" lőtte fejbe (videó)

Bipoláris zavarban szenvedett és vallási téveszméi voltak annak a nőnek, aki késsel támadta az anyjára, illetve egy rendőrre. Utóbbi lelőtte.

Késsel támadt az anyjára és meg akarta ölni, ezért hívták ki a rendőrséget Kanada legnagyobb városában Sylvia Klibingaitis házához, írja a ma.hu. (A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja.) Az 52 éves torontói nő a rendőr elmondása szerint teljesen meg volt zavarodva, és nem volt más választás, mint lelőni őt. Henry Tang tiszt elsőként ért a házhoz, ahol Klibingaitis tombolt, és mielőtt bement volna a házba, bekapcsolta a jármű fedélzeti kameráját.

A felvételen hallható, ahogy Tang kiabál: "tedd le a kést!", aztán hátrafelé futva érte el az autót és pár lépéssel utána befut a kamera látóterébe a nő is, a feje fölé emelt késsel. Aztán három lövés hallható, igaz, ezt már nem veszi a kamera, a nő pedig meghalt. (A felvételet ide klikkelve tekintheti meg.)

Az áldozat testvérei a vizsgálatot követő tárgyaláson azt mondták, a videó meglehetősen rossz minőségű, így nem állapítható meg egyértelműen, hogy valóban a nővérük volt-e az, aki késsel futott el a járőrkocsi előtt. Az egyik lánytestvér, Lili Steer a tudósítások szerint remegve ült a tanúk padján, de azt nem tudta megmondani, hogy az idegességtől vagy attól, hogy fázott a tárgyalóteremben. "Szeretném, ha tudnák, hogy nem akartam, hogy ne élje túl" - mentegetőzött Tang a családtagok előtt.

A nyomozás során kiderült, hogy a nő bipoláris zavarban szenvedett és vallási téveszméi voltak. Úgy hitte, Isten örök kárhozatra ítélte. Halálát a szívét ért lövés okozta.

Szerző

Vádemelés a darabolós gyilkossággal gyanúsított nő ellen

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az ellen a nő ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy két éve Pestszentlőrincen megölte, majd feldarabolta élettársát.

 A főügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a Fővárosi Törvényszékhez emberölés bűntette miatt nyújtottak be vádiratot. A vád szerint az 54 éves nő 2011. december 10-én szóváltás után megfojtotta ittas élettársát, majd a holttest eltüntetése érdekében konyhakéssel a férfi mind a négy végtagját levágta.

A vádlott ezután a lemetszett végtagokat műanyag zsákba tette, amelyet egy hulladékgyűjtő konténer mellett helyezett el, a testet pedig az ágyneműtartóba rejtette.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló vádlottal szemben kényszergyógykezelés alkalmazását indítványozta - tették hozzá.

A rendőrség 2011. december 15-én jelentette be, hogy elfogták a pestszentlőrinci "darabolós gyilkost". Az akkor 52 éves T. Edit részletes beismerő vallomást tett.

Szerző