Előfizetés

Börtönt kértek Wolf Gyulára

Letöltendő börtön kiszabását kérte perbeszédében az ügyész a pécsi egyházmegye volt vagyonkezelőjére a Pécsi Törvényszéken.

A hűtlen kezeléssel, adócsalással és a számvitel rendjének megsértésével is vádolt Wolf Gyulát azzal vádolják, hogy a püspökség gazdasági vezetőjeként 2005 és 2010 csaknem 215 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

Az ügyről elsőként a Népszava számolt be még 2010 májusában, és az ügy Mayer Mihály püspök lemondásához is vezetett.

Wolf az egyházmegye gazdasági tevékenységére külön céget hozott létre, ám annak jelentős összegű számláit az egyházmegyével fizettette meg, elintézte a vád szerint, hogy ne fizessen bérleti díjat a püspöki pincészet bérlője, sőt a felújítás költségeit is a püspökség állta.

Wolf két vádban részben beismerő vallomást tett a bíróságon. A per február 18-án a védőbeszéddel folytatódik.

Romániában fogták el a debreceni nő feltételezett gyilkosát

Romániában fogták el azt a férfit, aki a gyanú szerint szombat éjszaka Debrecenben megölte volt élettársát - mondta el Tóth János, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese kedden sajtótájékoztatón a megyeszékhelyen.

Ismertetése szerint a romániai származású, Debrecenben élő magyar állampolgárt családjánál találták meg a román rendőrség segítségével. A vasárnap elfogott, jelenleg őrizetben lévő férfi maga kérte, hogy adják át a magyar hatóságoknak, és beismerő vallomást tett - mondta Tóth János.

Az alezredes elmondta, hogy a több késszúrással megölt 42 éves nőre vasárnap hajnalban a fia talált rá az áldozat Sámsoni úti otthonában. A nyomozók kiderítették, hogy volt élettársa ölte meg, aki még aznap éjjel a romániai Szatmár megyei rokonaihoz ment. A rokonokat telefonon érte el a rendőrség, ők arról számoltak be, hogy a férfi "kárt akar tenni magában". A román rendőrök ezt megakadályozták, és elfogták a férfit.

Tóth János az MTI kérdésére elmondta, a férfi vallomásában azt állította, hogy nem akarta megölni az asszonyt, vitájuk hevében szúrta meg. A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, emberölés gyanújával folyik nyomozás ellene - tette hozzá az alezredes.

Kiürítik az életveszélyes mentőállomást

Bezárják és kiürítik a budafoki mentőállomás, miután többen rosszul lettek éjjel szén-monoxid-mérgezés miatt az épületben - tudta meg a HavariaPress.

Ideiglenesen bezárják a XXII. kerületi Kossuth Lajos utcai mentőállomás, mert az éjszakai szén-monoxid-mérgezés után életveszélyessé nyilvánította az épületet a katasztrófavédelem. Egyelőre nem tudni, átköltöztetik-e a mentőállomást egy másik épületbe vagy feladat egy másik állomás veszi át ideiglenesen. 

Keddre virradó éjjel lett rosszul több ügyeletes mentő a budafoki állomáson. Az épület kazánja okozott életveszélyt: az égéstermékek visszaáramlottak, emiatt feldúsult odabent a szén-monoxid. Kórházba senkit nem kellett szállítani, a friss levegőn mindenki jobban lett. 

A tűzoltók még az éjjel életveszélyessé nyilvánították a mentőállomás épületét.