Külföldi feketemunkások vágták a karácsonyfának valót

Bejelentés nélkül dolgozó macedón és román állampolgárok is vágták a karácsonyra szánt fenyőfákat egy zalai ültetvényen, amelynek tulajdonosa több millió forintos adótartozást is felhalmozott - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Cséve Szabolcs tájékoztatása szerint a pénzügyőrök egy Zala megyei, fenyőfa-kitermelést végző gazdálkodó telephelyén tartottak ellenőrzést. Az éppen a fenyőfák kalodába csomagolását végző dolgozókról kiderült, hogy csupán két alkalmazottat jelentettek be, hét macedón és román állampolgár viszont feketén dolgozott. Ők egy konténerben laktak a telepen.

A NAV adatai szerint a gazdálkodónak már korábban több mint 3,5 millió forint adótartozása halmozódott fel, ezért az adóigazgatóság végrehajtói lefoglalták a vállalkozó szállításra kész, ezer fenyőfából álló készletét. Ezt végül nem árverezték el, mert a gazdálkodó azonnal kifizette az adótartozását, hogy a fenyőket még karácsony előtt eladhassa.

A szóvivő hozzátette: a vállalkozó a feketemunkások miatt bírságra számíthat, amelynek összege foglalkoztatottanként akár egymillió forint is lehet.

Szerző

Rátörték az ajtót, hogy megmenthessék az életét

Tragédiát előzött meg a rendőrök és mentők gyors intézkedése Nyíregyházán, ahol egy, az otthonában rosszul lett nőt segítettek kórházba a város egyenruhásai - jelenti a HavariaPress.

A szabolcsi megyeszékhely rendőrségére vasárnap este, háromnegyed hétkor tett bejelentést egy nyíregyházi lakás tulajdonosa arról, hogy albérlője nem nyit ajtót, és a lakásból nyöszörgés szűrődik ki.

A városi kapitányság Érkerti Rendőrőrsének járőrei azonnal a helyszínre siettek, majd miután a bent tartózkodóval ők sem tudtak kommunikálni, a körülmények pedig életveszélyre utaltak, az egyenruhások habozás nélkül betörték az ajtót.

Mint kiderült, a 37 éves nő rosszul lett a lakásban, magas vércukorszintje miatt, ezért nem tudott sem ajtót nyitni, sem válaszolni a segítségére sietőknek. A rendőrök ezért mentőt hívtak a már életveszélyes állapotban lévő nőhöz, akit a helyszíni ellátás után kórházba szállítottak.

Szerző

Helyreállt a rend a 61-es vonalán

Ismét teljes vonalán közlekedik a 61-es villamos - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere hétfő reggel az MTI-vel.

Hajnalban egy ideig autóbuszok jártak Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között, mert Budagyöngyénél kisiklott egy utasokat nem szállító, kocsiszínből kiálló villamos. 

Bakó Pál fődiszpécser elmondta, hogy a villamosnak csak az egyik kerékpárja hagyta el a vágányt. A gépjárműforgalmat nem akadályozta a villamos.

Szerző