Előfizetés

Előzetes letartóztatásba került Kiss Ernő volt XIII. kerületi rendőrkapitány

 Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) Kiss Ernő volt XIII. kerületi rendőrkapitányt befolyással üzérkedés gyanújával, az Index hírportál csütörtöki értesülését a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-nek megerősítette.

Simon Richárd, a főügyészség helyettes szóvivője az MTI-nek azt mondta: december 11-én gyanúsítottként hallgatták ki a nyugalmazott rendőr dandártábornokot, vesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással üzérkedés miatt.
Szerdán vették őrizetbe, a PKKB csütörtökön döntött az előzetes letartóztatás elrendeléséről a tanúk befolyásolásának veszélyére hivatkozva.
További részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva a helyettes szóvivő nem közölt.

Kiss Ernő 2007. november 23-án reggel a XIII. kerületben az autójával nekiütközött egy parkoló kocsinak, ennek következtében több más autó is megsérült. Kiss Ernőt az ütközést követően egy ismeretlen a helyszínről elszállította, ezután azt a szóbeli jelentést tette felettesének, hogy a kocsiját ellopták. Fővárosi Ítélőtábla 2011 februárjában az ügyben jogerősen elmarasztalta Kiss Ernőt ittas járművezetés vétsége és hatóság félrevezetése miatt, de ügyében idén januárban perújítási eljárás kezdődött.

Mentőkre támadt egy férfi az Astoriánál

Egy valószínűleg ittas fiatalember rátámadt az őt ellátni készülő mentősökre csütörtök délelőtt a fővárosban, az Astoriánál. Senki nem sérült meg - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-vel.

Győrfi Pál elmondta: egy földön fekvő, hiányos ruházatú férfihoz hívták ki a mentőket az Astoriához. A helyszínre érve a mentők a férfit egy másik, valószínűleg szintén ittas fiatalember társaságában találták, aki szidalmazta és akadályozni próbálta őket. Ennek ellenére sikerült betenni az autóba a sérültként kezelt férfit, aki azonban, amikor megkezdték volna a vizsgálatát, hirtelen agresszívvá vált és nekitámadt a mentőknek.

A férfi megrongálta a mentőautó felszerelését és egy ablakát is kitörte. Végül a rendőröknek sikerült megfékezniük a férfit - közölte a szóvivő.

Az OMSZ közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt feljelentést tesz a rendőrségen - tette hozzá Győrfi Pál.

Egy fillért sem kapott még a Costa Concordián meghalt zenész családja

Publikálás dátuma
2013.12.12. 12:23
Fotó: GettyImages/Tullio M. Puglia
Egy fillért nem kapott még a Costa Concordia tengerjáró katasztrófájában meghalt magyar zenész Fehér Sándor családja. Erről testvére, Fehér Róbert beszélt a nepszava.hu-nak, miután nemrég a Blikk azt írta: megegyeztek és már meg is kapták a pénzt. Más részleteket is cáfol az áldozat testvére.