Az összefogás igazsága

Figyelem a vitát az ellenzéki összefogásról és egy régesrégi vicc jut az eszembe.

Kohn és Grün összevitatkoznak, nem tudnak dűlőre jutni. Elmennek hát a bölcs rabbihoz, hogy tegyen igazságot köztük. A bölcs rabbi előbb meghallgatja Kohnt, és utána közli: Kohn, neked van igazad. Aztán kikérdezi Grünt és kijelenti: Grün, neked van igazad. 

Mindennek tanúja a samesz, aki megjegyzi: de bölcs rabbi, nem lehet egyszerre mindkettőnek igaza!

Mire a bölcs rabbi csak ennyit felel neki a szakállát simogatva: És neked is milyen igazad van, édes fiam.

Mert természetesen lehet méricskélni az igazságokat. És mindenkinek a maga módján, és külön-külön igaza van. Van, akinek több és nyilván, akad, akinek kevesebb. Ámde az orbáni rezsim egy olyan választási rendszert erőltetett ránk, amelyben mindez nem számít. Minden, minden úgy van kitalálva, hogy a szétforgácsolt ellenzéki pártoknak sok esélyük nincs, ha mégis megpróbálják. Be lehet kerülni talán a parlamentbe, lehet ellenzékieskedni ott, aztán majd csak történik valami, ez is egy megoldás.

A másik mégis azt lenne, hogy minden szóba jöhető szervezet együtt, egy listán, közös jelöltekkel. Hogy ezek ki legyenek, nem tudom. Hogy miként lehet megegyezni, ha egyszer mindenkinek igaza van, nem tudom. Csak azt, ha nem sikerül dűlőre jutni, akkor lesz még legalább négy éve arra, hogy kigondoljuk, kinek nem volt mégsem igaza, amikor ne jött létre az összefogás.

Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell!

2013.12.29 18:51

Csak majdnem-milliárdos lehetne az, aki ezt az öt számot ikszelte

Publikálás dátuma
2018.11.17 19:40
Illusztráció: Shutterstock
Fotó: /
850 millió forintot vihet haza, akinek malaca, pontosabban ötöse van.
És akkor a lottó eheti nyerő számai:
3;64;73;78;84
2018.11.17 19:40

Tragikus hirtelenséggel meghalt a 62 éves Princz Gábor

Publikálás dátuma
2018.11.17 17:16

Fotó: MTI/ Nádorfi Péter
A Postabank egykori elnök-vezérigazgatójának családja az ATV-nek küldött nekrológot.
"Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, hogy szeretett édesapánk, Dr. Princz Gábor 2018.11.17-én, 62 évesen, tragikus hirtelenséggel, Bécsben elhunyt. 1956.03.09-én született Moszkvában. Gyermekkorát Budapesten, míg gimnáziumi éveit javarészt Moszkvában töltötte. Gazdasági tanulmányait a moszkvai Lomonoszov Egyetem politikai gazdaságtan tanári szakán kezdte és a budapesti Marx Károly Közgazdaságtani Egyetemen külgazdaságtani szakon folytatta és diplomáját is itt szerezte. Az egyetem elvégzése után a Magyar Nemzeti Bank munkatársa volt, 33 évesen a Postabank és Takarékpénztár alapítója és elnökvezérigazgatója lett. Szakmai tapasztalata, lelkesedése és energiája eredményeként néhány éven belül piacvezetővé tette a pénzintézetet. A Postabank elnök-vezérigazgatójaként 1998-ig tevékenykedett. Ez idő alatt kiemelkedő figyelmet fordított a magyar kultúra és sport támogatására. A Postabankot követően szerteágazó gazdasági tevékenységet folytatott Ausztriában és Magyarországon egyaránt. A pénzügyi tanácsadás mellett a kultúrának továbbra sem fordított hátat, fiatal kortárs művészeket támogatott és figyelemmel kísérte a hazai és nemzetközi művészeti élet újdonságait. (A teljes nekrológot itt olvashatja el.)
Témák
Postabank
2018.11.17 17:16
Frissítve: 2018.11.17 18:08