Köztér - Élc

Publikálás dátuma
2014.01.11. 06:04
Fotó: Népszava
"Új láz tört ki az interneten: ki tud nagyobb viccet csinálni az újraírt ellenzéki megállapodásból" - gyakorlatilag csak el nem röhögte magát a bemondó a csütörtök esti M1-es híradóban, amikor ezeket a mondatokat felolvasta. Három teljes percen át ugyanis azon élcelődött a világhíresen kiegyensúlyozott, mértékadó, közismerten a BBC-etikát követő köztévé, hogy az ellenzéki töketlenség a téma az interneten. És hogy "tömegével" töltik fel a fotókat és videókat Bajnaiékról, amelyekből többet be is mutattak.

Kedves M1, naponta be lehetne számolni arról, milyen lázat és kreatív alkotásokat is generál az interneten kedves nagyfőnökötök és retyerutyájának felháborító és egyszerre nevetséges működése. Csak meg kell nézni, hány mémet szült a rezsicsökkentés, a mindenki kajájába beleevő Orbán, a trafikbotrány, vagy a gyerekek fenekéről szónokló Matolcsy.

Nyilván ehelyett napi gyakorlat az ellenzék totális lejáratása, de a komplett internetet a köztévé mellé állítani... merész. Ez nem is sikerült - volt olyan, az ellenzékkel amúgy is kritikus portál, amely szerint "végképp megvesztek" a Híradó szerkesztői, egy hasonlóan kritikus másik "nem is talált szavakat" a "párhuzamos valóságban ragadt" köztévé élcelődésére.

Persze Kósa "mert azt nekem szabad" Lajos bármikor elléphet a kamera elől, ha érdemi kérdést kap, pedig még akár hazudhatna is válaszként - ne adj' isten, az igazat is mondhatná -, de miközben ez az ember az elmúlt évek egyik legfelháborítóbb viselkedését produkálta, országgyűlési képviselőként, Budapest után a második legnépesebb város polgármestereként, és a Fidesz alelnökeként egyszerre, a köztévé úgy megy el mellette, mintha nem a hatalom számonkérése lenne az első feladata. A köztévé semmivel nem jobb a tények elől menekülő Kósa Lajosnál. Egy dolog megy csak át a szerkesztők szűrőjén. A korom sötét.

Szerző
Témák
köztér MTVA

Adria Liga - Drámai végjátékban kapott ki a Szolnok

A Szolnok hazai pályán drámai végjátékban, egy ponttal kikapott pénteken a horvát Cibona Zagrebtől a férfi kosárlabda Adria Liga 16. fordulójában.

Eredmény, 16. forduló:
Szolnoki Olaj-Cibona Zagreb (horvát) 63-64 (15-18, 17-15, 16-17, 15-14)
-----------------------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Warren 18, Holiday 11, Lóránt 10

Az Eurochallenge Kupa legjobb 16 csapata közé jutott, a regionális Adria Ligában pedig a pénteki mérkőzés előtt 5/10-es győzelmi mérleggel álló Szolnok a nyitónegyedben hárompontos hátrányba került, ám a folytatásban főként Willie Warren kosaraival felzárkózott. A 9/6-os mutatóval álló ellenfél a félidőben 33-32-re vezetett a magyar bajnoki ezüstérmes ellen.
Térfélcsere után is fej fej mellett haladt egy darabig a két csapat, a zágrábiaknál a horvát válogatott Dario Saric és Ivan Siriscevic alaposan megszórta a szolnokiakat, míg a Tisza-parti csapatban főként Justin Holiday és Lóránt Péter jeleskedett. A negyedik negyedben a Szolnok ellépett ellenfelétől, már 63-55-re is vezetett, azonban megállt. A horvátok 19 másodperccel a vége előtt, Saric triplájával egyenlítettek (63-63), majd hazai labdaeladást követően Siriscevic büntetőjével kerekedtek felül.
A Szolnok jövő szombaton a bosnyák Siroki Brijeghez látogat.

Szerző

Buszokkal pótolják a 2-es metrót egy szakaszon

 Buszokkal pótolják a 2-es metró szerelvényeit az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A pótlásra műszaki okok miatt van szükség. Erős János, a BKK fődiszpécsere az MTI-nek azt mondta, egyelőre vizsgálják, hogy milyen műszaki hiba történt.
Az MTI úgy tudja, hogy az Astoriánál füstölést tapasztaltak.

Szerző