Előfizetés

Halottnak nyilvánították, a hideg hullaházban ébredt a férfi

A bocolásra várt a holttest, amikor felült és kétségbeesetten üvölteni kezdett.

Megfagyott a vér abban a kenyai patológusban, aki arra figyelt fel, hogy a hullaház egyik cellájában egy férfi üvölt, idézi a Daily Mailt a Bors. (A cikket itt olvahatja teljes terjedelmében.) Mint kiderült a férfit kezelőorvosa 15 órával azelőtt nyilvánította a halottnak és küldte le a hullaházba boncolni.

A rendőrségi jelentés szerint a férfi öngyilkossági kísérlet miatt került kórházba. Eszméletlen volt, mikor a mentősök bevitték és pár órával később orvosai szerint már halott volt. Még családját is értesítették, akik elkezdték szervezni a temetést.

Most már biztos: felrobbantották a Lehel utcai bankfiókot!

Az elsődleges vizsgálatok szerint robbantásos bűncselekmény történt a fővárosi Lehel utca egyik pénzintézeténél - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő délelőtt.

A bankfiók utcafronti bejárati oldalának egy része hajnali 4 óra 18 perc körüli időben kirobbant. Személyi sérülés nem történt.

Az elsődleges adatok szerint a robbanást ismeretlen szerkezetű és ismeretlen típusú robbanóanyag okozta, de a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult - írta a rendőrség.

Továbbra is tart a helyszíni szemle, a tanúkutatás, az adatgyűjtés, valamint a biztonsági kamerák felvételeinek elemzése - áll a közleményben.

Eltört a sín - késnek a vonatok

A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon, Mezőkövesd és Füzesabony között az egyik vágányban eltört a sín hétfő reggel, emiatt le kellett zárni az érintett szakaszt - tájékoztatta közleményében a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

A vonatok így csak egy vágányon, váltakozó irányban tudnak közlekedni, ezért a miskolci vonalon közlekedő vonatok utasainak 15-20 perc késéssel kell számolniuk.

A MÁV Zrt. szakemberei várhatóan még a délelőtt megjavítják a sínt.