Bevonták a jogosítványát a szobordöntő férfinak

Pénzbírsággal sújtotta és eltiltotta a járművezetéstől a Győri Rendőrkapitányság Szabálysértési Hatósága azt a fiatalembert, aki november közepén autóval ledöntötte a város határában álló Radnóti-szobrot.

A rendőrség honlapján csütörtök reggel közöltek szerint a 24 éves pápai férfit a közúti közlekedés rendjének megzavarása miatt marasztalták el jogerősen. A büntetés pontos mértékét nem közölték, de az MTI információja szerint a pápai férfinak 50 ezer forintot kell fizetnie és három hónapig nem ülhet a volán mögé.

Mint arról akkor az MTI beszámolt, a rongálás felfedezése után egy nappal adta fel magát a rendőrségen a férfi, aki elmondta: egy győri szórakozóhelyre tartott, de a helyismeret hiánya és az erős köd miatt letért az útról és a szobornak hajtott. Amikor a szomszéd faluban kiürült az autó tankja, utasával együtt buszra szálltak és hazautaztak.

Az eset után napokkal jelentette be a győri önkormányzat, hogy ismét kifaragtatja Melocco Miklóssal a szobrot, amely annak a helynek a közelében áll, ahol Radnóti Miklóst megölték. Így várhatóan november 9-én, a költő halálának hetvenedik évfordulóján ismét állhat a műalkotás. 

Szerző

Szénné égett a villamos a Sírkert utcában

Publikálás dátuma
2014.01.16. 10:07
Fotó: Mihádák Zoltán/MTI
Villamos, teherautó és személyautó ütközött össze Budapesten, a X. kerületi Sírkert utcában csütörtök reggel. A balesetben mindhárom jármű kigyulladt, hárman megsérültek - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté elmondta: a három jármű egy átjáróban ütközött össze a villamossínen. A személyautó, a teherautó, valamint a 37A jelzésű villamos első kocsija teljesen kiégett.

A balesetben a teherautóban egy ember, a villamosban pedig két utas sérült meg könnyebben. A mentők mindhármukat kórházba viszik.

A Kozma utcában teljes útzár van érvényben - tette hozzá a szóvivő.

A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán azt írta: a baleset miatt a 37A járatszámú villamos vonalán jelenleg a Kada utca és Új köztemető (Kozma utca) között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

Szerző

Harminc kiló fű a lökhárítóban

Publikálás dátuma
2014.01.16. 09:23
Képünk illusztráció. Fotó: belchonock/Thinkstock/Getty Images
Harminc kilogramm marihuánát találtak egy montenegrói személygépkocsiban elrejtve a pénzügyőrök Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense elmondta, a vámosok kockázatelemzés alapján döntöttek a belépésre jelentkező jármű tételes átvizsgálása mellett.

A zárt vizsgálócsarnokba beálló gépkocsiból a marihuánára jellemző, félreismerhetetlen szag áradt, a kutatást végző pénzügyőr a hátsó lökhárítóban pedig fekete csomagokra lett figyelmes. A lökhárítóból és a jármű alsó részére házilag felszerelt burkolat alól 33 darab, alumínium és műanyag fóliába tekert csomagból összesen 30 kilogramm marihuánagyanús anyag került elő – közölte az őrnagy.

A pénzügyőrök a 75 millió forint feketepiaci értéket meghaladó szállítmányt, valamint a montenegrói állampolgárt átadták a rendőrségnek. A férfi ellen - őrizetbe vétele mellett - kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Szerző