Ford Tourneo Connect: az első 5 csillagos kompakt személyszállító

Publikálás dátuma
2014.01.22. 14:35

A vadonatúj Ford Tourneo Connect kategóriájában elsőként kapott maximális, ötcsillagos minősítést az autók biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP töréstesztjén. A Ford nagyobb méretű Tourneo Custom személyszállítója is a kategóriában egyedülálló, maximális Euro NCAP értékeléssel büszkélkedhet.  

A vadonatúj Ford Tourneo Connect az első kompakt személyszállító, amely maximális, ötcsillagos minősítést kapott az autók biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP töréstesztjén. A sokoldalú Tourneo Connect 94 százalékos eredményt ért el a felnőtt utasok védelmének vizsgálatán, és 83 százalékot teljesített az általános védelem tekintetében.

 

A modell személyszállító tervezése során a mérnökök arra összpontosítottak, hogy az autó mindenféle baleseti helyzetben maximális védelmet nyújtson az utasok és a gyalogosok számára. Az új modell ugyanarra a globális Ford-padlólemezre épült, mint más, szintén ötcsillagos minősítést szerzett járművek, például a Focus, a C-MAX vagy az új Kuga. Fejlesztése során a Tourneo Connect több mint 100 valós törésteszten esett át, nem beszélve a mintegy 10.000 számítógépes szimulációról. A vezető és az utasok védelméről rendkívül erős biztonsági utascella gondoskodik; a szerkezet 53 százalékban ultra-nagy szilárdságú acélból, ezen belül pedig 16 százalékban ultra-nagy szilárdságú bóracélból készült.