Havazás - Tolnában is kamionstop van, Dombóvárnál több jármű akadt el

Tolna megye útjain, az M6-os autópálya kivételével, kamionstopot rendelt el a megyei védelmi bizottság a havazás miatt - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-t.

Boros Brigitta közölte: délután négy órától tiltották meg a hét és fél tonnánál nehezebb járművek közlekedését a megye útjain.

Tolnában délelőtt kezdődött változó erősségű havazás, a csúszós utakon több baleset történt.

A 61-es úton, Tamási és Dombóvár között kamionok akadtak el, a 6532-es úton, Dombóvár és Döbrököz között egy gépkocsi csúszott árokba, és mentésre vár egy elakadt kamion.

A katasztrófavédelem azt is közölte, hogy a 61-es út Nagykónyi és Dombóvár térségében hókásás, a 63-as út jégbordák miatt nehezen járható.

Szerző

Áll a vonatforgalom a Dombóvár-Gyékényes vonalon

Áll a vonatforgalom a Dombóvár-Gyékényes vonalon, miután Murakeresztúr és Somogyszob között fa dőlt a felsővezetékre és zárlat keletkezett. Az utasoknak 80-100 perces késéssel kell számolniuk - tájékoztatta péntek késő délután Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

Both Ferenc korában azt közölte, hogy ismeretlen okból keletkezett felsővezetéki zárlat miatt Somogyszob és Csurgó között eltűnt az áram a felsővezetékből, ezért két szerelvény rekedt a szakaszon.

A fakidőlés miatt Somogyszob és Nagykanizsa, valamint Murakeresztúr és Somogyszob között pótlóbuszok viszik az utasokat. A korábban becsült 20-25 percről 80-100 percre nőtt a Dombóvár-Gyékényes vasútvonalon közlekedő szerelvények késése.

A MÁV szakemberei azonnal megkezdték a fa eltávolítását és a felsővezeték helyreállítását, amellyel várhatóan este 6 órára végeznek - közölte a sajtóügyeletes.

Szerző

Havazás - Somogyban csak az autópályán közlekedhetnek a kamionok

Somogyban péntek kora délutántól csak az M7-es autópályán közlekedhetnek a kamionok, a megye más útjain a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek forgalmi tilalmát rendelte el a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke - közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.

Bázelné Mihályka Szabina tájékoztatása szerint 14 óráig hét esetben riasztották a tűzoltókat a szakadó hóesésben elakadt, árokba csúszott, balesetet szenvedett járművek műszaki mentéséhez.

Enying külterületén, a 64-es főúton kamion és személygépkocsi ütközött össze. A személygépjármű utasa megsérült, a mentők kórházba vitték. Gödre és Szentbalázs között is kamion és személygépkocsi ütközött össze, ott senki nem sérült meg. Barcson egy teherautó az árokba csúszott, mentésére a barcsi tűzoltók vonultak ki, Csurgón hat-nyolc autó akadt el a Rákóczi utcában. 

Mike és Kadarkút között egy árokba csúszott busz mentése akadályozza a forgalmat. A műszaki mentéshez a nagyatádi tűzoltókat riasztották. Senki nem sérült meg, de a busz a fél útpályát elzárja.

A Kaposfüred és Mernye közötti szakaszon a Deseda tónál elakadt egy autó, a műszaki mentés idejére lezárták a 67-es főutat. A katasztrófavédelem arra kéri a közlekedőket, hogy kerüljék el az érintett szakaszt. 

Bőszénfánál, a 67-es úton egy utasokkal teli autóbusz akadt el. Kiszabadításukra a kaposvári hivatásos tűzoltók indultak a helyszínre.

A kaposvári városháza közleménye szerint a somogyi megyeszékhelyen nincs nagyobb fennakadás a kora délutánig leesett mintegy öt centiméteres hó miatt. A síkosságmentesítést reggel 6 órakor kezdték el. A város útjai téli gumival járhatók, a tömegközlekedési utakat már másodszor szórják végig. A Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. összes gépe dolgozik, 40 ember a buszöblöket, gyalogátkelőhelyeket takarítja, és ha szükséges, még növelik a számukat. A helyi tömegközlekedés buszai 8-10 perces késéssel közlekednek.

Barcson áramszünet van, ez 205 fogyasztót érint. A szolgáltató szakemberei dolgoznak a hiba elhárításán.

Szerző