Előfizetés

Frontális ütközés a 47-es főúton, elterelik a forgalmat

Frontálisan ütközött két személyautó a 47-es főúton Orosháza és Csorvás között, a rendőrök elterelik a forgalmat - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Puskás Annamária elmondta: a két sofőr a balesetben könnyebben sérült meg. Az ütközés miatt az egyik kocsi az árokba borult.

Nagy Szilvia, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, az árokba borult jármű kivontatásához és áramtalanításához az orosházi hivatásos és a csorvási önkéntes tűzoltókat riasztották.

"Kirobbant" egy hordónyi vegyi anyag - sebesültek

Eddig ismeretlen okból heves kémiai reakció indult el egy nátrium-hidroszulfitot tartalmazó hordóban egy székesfehérvári galvanizáló üzemben, emiatt két munkást megfigyelésre kórházba szállítottak - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Farkas-Bozsik Gábor elmondta, hogy a baleset szombat hajnalban történt a Seregélyi úti üzemben. A 110 literes hordóban tárolt vegyi anyag "kivetődött" - tette hozzá.

A helyszínre érkező székesfehérvári hivatásos tűzoltók tüzet nem észleltek. Az erős hőt és füstöt termelő anyagot porral oltóval fújták le, ezzel sikerült elérni, hogy 100-110 fokról visszahűljön negyvenre.

 A megyei katasztrófavédelmi mobil labor sem az üzemben, sem annak környezetében nem mért egészségre ártalmas gázt. A hordó közelében tartózkodó két dolgozón külsérelmi nyomok nem keletkeztek. A mentők megfigyelésre kórházba szállították őket.

Dráma: Tízezer kicsi pulyka égett el elevenen

Kigyulladt egy pulykatelep a Győr-Moson-Sopron megyei Egyházasfalun szombatra virradó éjszaka - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A közlemény szerint a a Dózsa György utcában található, mintegy négyszáz négyzetméter alapterületű épületben senki nem tartózkodott, azonban az ott nevelt tízezer pulykacsibe zöme vélhetően elpusztult a tűzben. A hármas riasztási fokozatú tűzesethez több település hivatásos tűzoltói vonultak ki.