Továbbra sem engedik be Szlovéniába a kamionokat

A  télies időjárási körülmények miatt továbbra sem engedik be Szlovéniába a Magyarország felől érkező kamionokat. Ezeket a járműveket már Somogy és Fejér megyében is parkolókba terelik a rendőrök, nehogy azok Zala megyében feltorlódjanak.

Mivel jelentős számú tehergépjárművet érinthet az intézkedés, ezért a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkészült a kényszervárakoztatásra kijelölt parkolóhelyek megnyitására.

Az M7-es autópálya mentén a parkolóhelyek kilencven százaléka már megtelt, ám még újabbak várják a várakozni kénytelen teherautókat.

Fejér megyében az M7-es autópálya megyét érintő szakaszán a hatóságok 13 órától az autópálya mellett kialakított pihenőhelyekre terelik a Szlovéniába tartó, szlovén felségjelzésű kamionokat. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a Szlovénia a télies időjárási körülmények miatt ideiglenesen nem engedélyezi ezen járművek behajtását.

Szerző

Villanyoszlopnak vágódott a csuklós busz

Villanyoszlopnak ütközött egy csuklós busz Sopronban, a Pozsonyi úton. A balesetben senki nem sérült meg, de az ütközés erejétől a kandeláber kitört. 

A műszaki mentést a helyi hivatásos tűzoltók végzik.

A baleset a 84-es főút és a Pozsonyi út találkozásánál egy körforgalomban történt - a környéken torlódásokra kell számítani. 

Szerző

Tizenegyezer tyúk égett benn egy hodályban - FOTÓ

Publikálás dátuma
2014.01.30. 14:25
MTI Fotó: Donka Ferenc
Tizenegyezer tojótyúk pusztult el abban az 1200 négyzetméteres hodályban, amely csütörtök délelőtt gyulladt ki Sükösdön - tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-t. Kovács Andrea elmondta: reggel fél kilenckor érkezett a riasztás. A Bajáról, Kalocsáról, Szekszárdról, Bonyhádról és Paksról kilenc járművel érkező mintegy negyven tűzoltó a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fékezte meg a lángokat.

Az oltás több mint két órán át tartott. A tűzoltóknak két propán-bután-gázpalackot sikerült kihozniuk az épületből, egy harmadik azonban már annyira túlhevült, hogy a hodályban felrobbant.

A szóvivő közölte: személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, de a hodály kiégett, falai beomlottak, az ott tartott több mint tizenegyezer tojótyúk elpusztult.

Az eset körülményeinek tisztázására tűzvizsgálati eljárás indult, a súlyos károk elhárításában az állategészségügyi hatóság is részt vesz – tette hozzá.

Szerző