Előfizetés

Szocsiba akarta kényszeríteni a repülőgépet egy utas

Az isztambuli Sabiha Gökcen repülőtér biztonsági zónájában van, és a török hatóságok átvizsgálják azt az utasszállító repülőgépet, amelyet egy ukrán utas péntek este megpróbált Szocsiba téríteni - adta hírül az amerikai CNN hírtelevízió.

 A Pegasus török légitársaság gépe az ukrajnai Harkivból szállt fel isztambuli végcéllal. A gépet a török légierő egy F-16-os vadászgépe kísérte Isztambulba, miután az utas pokolgépes robbantással fenyegetőzve megpróbálta eltéríteni. A Harkivból Isztambulba tartó járatok a Fekete-tenger felett repülnek át, nem messze Szocsitól.

A 110 utast leszállították a gépről, biztonságban vannak, a gépet eltéríteni próbáló utast pedig őrizetbe vették.
A gépeltérítési kísérletről szóló üzenetet a pilóta küldte, de a fenyegetés nem lehetett túl komoly, mert az ukrán utasnak nem sikerült Szocsiba irányítani a gépet.

Vörös sálas akció Szegeden

Publikálás dátuma
2014.02.07. 19:12
Az MSZP nőtagozatának tagjai és szimpatizánsai vonulnak a szervezet Nők a változásért elnevezésű mozgalmának vörös sálas akciójá
Nők a változásért! feliratú transzparensekkel a kezükben és vörös sállal a nyakukban demonstráltak pénteken délután szocialista nők a szegedi Dugonics téren. 

Az MSZP nőtagozata január közepén, a fővárosban békés, csendes demonstrációval indította el a vörös sálas mozgalmat, mellyel azt akarják megüzenni a társadalomnak, hogy változást szeretnének az országban.

"Szeretnénk megtenni mindent azért, hogy a mai elnyomó és kizsákmányoló rendszert leváltsuk, s egy jobb, élhetőbb, szerethetőbb Magyarországot építsünk. Minden eszközt megragadunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét, hogy merjenek változtatni, merjenek tenni azért, hogy gyermekeink, családjaink megélhetése, jövője kiszámíthatóbb legyen. (...) Mi nők hiszünk a változásban!" - mondta a kezdeményezésről még az év elején Gurmai Zita szocialista EP képviselő.

A politikus bízik abban, hogy egyre többen csatlakoznak hozzájuk, egyre többen állnak ki velük együtt a változásért. A szegedi demonstráció, amelyen Bátyai Edina és Szabó Sándor, az Összefogás két helyi képviselője is részt vett, a mozgalom hatodik állomása volt és Gurmai lapunknak elmondta, hogy április 6-ig minden megyébe elmennek.Az ATV szerkesztője lett Gavra Gábor

Az ATV műsorán hétfőn indult új politikai véleményműsor, a Hírvita szerkesztője lett Gavra Gábor, a Hvg.hu október végén lemondott főszerkesztője - írja a Kreatív Online. 

Gavra Gábor a Kreatív Online-nak elmondta, hogy az ATV programigazgatója, Németh Szilárd felkérése után, megbízás alapján szerkeszti a február 3-án debütált vitaműsort.

„Szimpatikus volt a megbízás, és nagyon élvezem, ráadásul televíziós szerkesztői munkát még nem is csináltam” – mesélt a felkérés körülményeiről Gavra.

Kövessen minket a Facebookon és a Twitteren is!