Ma lép színre a „Nagy Gatsby”

Ma kap kormányalakítási megbízást Giorgio Napolitano olasz államfőtől Matteo Renzi firenzei polgármester, akit hazájában roncseltakarítónak, s a Nagy Gatsbynak is neveznek. Hírek szerint már holnap bemutatja minisztereinek listáját. Korábbi információk arról szóltak, hogy 12-re kívánja csökkenteni a miniszteri tárcák számát. Ezt követően a parlamentnek kell szavaznia a kabinetről. Anelino Alfano, az Új Jobbközép (NDC) elnöke jelezte, azzal a feltétellel támogatná a kormányt, hogy programja ne legyen túl baloldali. Renzi számíthat a centristák támogatására is.

Renzi elődje, Enrico Letta pénteken nyújtotta be lemondását, miután a firenzei polgármester jelezte, az általa vezetett Demokrata Párt megvonja tőle támogatását. Renzi szerint a kormány nem fogadta el a szükséges reformokat, ezzel nagy mulasztást követett el.

Renzi hétvégén Firenzében a gazdasági élet vezető személyiségeivel tárgyalt arról, miként segíthetnék a kabinet munkáját. A gazdasági tárca élére a közgazdász, Lucrezia Reichlint tartják esélyesnek, akit Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke ajánlott számára.

Csaknem kéttucatnyi sátánista gyilkosságot vállalt magára egy pennsylvaniai nő

Huszonkét, egyelőre bizonyítatlan sátánista gyilkosságot vállalt magára egy 19 éves pennsylvaniai nő, akit a férjével együtt egy 42 éves férfi meggyilkolásával vádolnak - közölte hétvégén az amerikai média.

Miranda Barbour az egyik legnagyobb amerikai hirdetési oldalon, a Craiglisten keresztül lépett kapcsolatba a "társaságot" kereső, 42 éves Troy LaFerrarával, akit tavaly november 11-én a férje, a 22 esztendős Elytte Barbour segítségével egy autóban megölt. A nő több mint hússzor döfött kést az áldozatba, miközben férje hátulról egy kötéllel fojtogatta a férfit.
A sajtóban "craiglistes gyilkosként" emlegetett nő most Amerika-szerte megrökönyödést keltett azzal, hogy egy pennsylvaniai lapnak, a Daily Itemnek a börtönben úgy nyilatkozott, hogy LaFerrara megölését megelőzően egy 22 emberéletet követelő gyilkosságsorozatot követett el, egy sátánista szekta tagjaként. Azt állította, hogy Alaszkától Kalifornián és Texason át Észak-Karolináig ölt.

A pénteken adott interjút szombaton és vasárnap a jelentősebb hírportálok és televíziók is ismertették.
Miranda Barbour saját bevallása szerint 13 évesen, Alaszkában lett tagja a sátánista szektának. Az állította, hogy ha kiszabadulna, újra gyilkolna, valamint azt is, hogy meg tudja mutatni, hol vannak eltemetve az áldozatai.
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vasárnap közölte, hogy kész segítséget nyújtani a nő állításának kivizsgálásához. Az interjúban elhangzottak valóságtartalmát eddig semmi sem támasztotta alá.

A gyilkosságért letartóztatott, nemrégiben összeházasodott párt várhatóan elmeorvosi vizsgálatnak fogják alávetni. Miranda Barbournak a New York-i The Daily News című bulvárlap értesülése szerint van egy kislánya, aki egy előző kapcsolatából származik.

Szerző

Csoportelső a Veszprém

Publikálás dátuma
2014.02.17. 06:55
Noha itt Jose Rodriguez Vaquero hátrapasszol, a Veszprém száguld előre FOTÓ: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD
A zágrábi mumus kipipálva: a Veszprém sima, hétgólos győzelmet aratott a Zágráb ellen, s ezzel a jövő heti csoportzárótól függetlenül megnyerte szextettjét. A Győr újabb lépést tett a Final Four felé, hiszen 27-24-re nyert a Krim Ljubljana ellen.

Noha a hölgyeké az elsőbbség, a kronológia szabályai azt diktálják, hogy a férfiakkal kezdjük! Az MKB-MVM Veszprém szombaton korábbi mumusát fogadta, de mindenekelőtt önmagát kellett legyőznie, bizonyítandó, hogy az októberi, zágrábi kiütéses győzelme (11 gólos siker) nem a véletlen műve volt.

A négy hónappal ezelőtti összecsapást történelmi sikerként aposztrofálták a klubnál, minthogy tétmérkőzésen először sikerült legyőzni a horvát főváros csapatát. Ezúttal nem volt szükség nagy szavakra. A Veszprém simán győzött.

A bakonyi gárda kerete két helyen változott a múlt vasárnapi, Mannheimben pontot szerzett csapathoz képest: a kisebb sérüléssel bajlódó Nagy és Ruesga helyén Gyene és Jamali szerepelt.

Ez mit sem számított: a bakonyi egylet folyamatosan növelve előnyét a szünetben már nyolc volt közte. A második játékrészben akadtak gyengébb periódusok, de a végére örömkézilabdát mutatott be a Veszprém, a vége 34-27 lett.

Bajnokok Ligája
Férfiak
Csoportkör, 9. forduló
A csoport
MKB-MVM Veszprém-RK Zagreb34-27
Szentpétervár-Rhein-Neckar Löwen 23-32
RK Celje-Motor Zaporozsje 30-27
Az állás: 1. Veszprém 17 pont, 2. Löwen 14, 3. Celje 9, 4. Zaporozsje 7, 5. Zagreb 6, 6. Szentpétervár 1.
Nők
Középdöntő, 3. forduló
II. csoport
Győri Audi ETO-Krim Ljubljana 27-24
Buducsnoszt Podgorica-Larvik (lapzárta után)
Az állás: 1. Győr 5, 2. Podgorica 3/2, 3. Ljubljana 2/2, 4. Larvik 0.

"A kötelező két ponttal elégedettek lehetünk, de a védekezésünk a sérült hiányzók miatt nem mindig állt össze.

Fontos, hogy az utolsó forduló előtt megszereztük a csoportgyőzelmet. Remélem, Iváncsik Tamás combsérülése nem súlyos" - értékelt Carlos Ortega, a hazaiak edzője.

Kollégája, Boris Dvorsek elismerte, csak tizenöt percig tudták tartani magukat, ezután egyértelművé vált a Veszprém fölénye.

"De így is jobban játszottunk, mint az őszi meccsünkön" - rögzített Dvorsek.

Győzelmével a Veszprém biztos résztvevője a márciusi nyolcaddöntőnek, ahol az egyik csoportnegyedikkel kerül majd szembe.

A nőknél ideiglenes otthonában, az Egyetemi csarnokban a Győr első BL-sikerére készült, s ugyan a vártnál nehezebben, de végül 27-24-re felülmúlta az anyagi gondoktól terhelt Krim Ljubljanát. Görbicz Anita reményét fejezte ki, hogy a sorozat hajrájára legjobb formájukat hozzák majd.

Frissítve: 2014.02.16. 22:05