Szocsi 2014 - Pontszerző a női rövidpályás váltó

Az A döntőben szerepelt kínai csapat kizárása miatt összesítésben a hatodik, pontszerző helyen végzett a magyar női rövidpályás gyorskorcsolya váltó a szocsi téli olimpia keddi versenynapján.

A Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra alkotta csapat a B döntőben harmadik lett az oroszok és a japánok mögött, ez összesítésben a hetedik helyet jelentette volna a stafétának.
Az A jelű fináléban azonban a kínaiakat szabálytalanság miatt utóbb kizárták a versenyből, ezzel a magyar együttes egy helyet előre lépve hatodik lett.
A női váltóversenyben összesen nyolc nemzet stafétája indult, a múlt hét hétfőn rendezett elődöntőben azonban a hollandokat kizárták, ezért ők a B döntőben sem szerepelhettek.
Az elődöntőben a magyarok a dél-koreaiak, a kanadaiak és az oroszok mögött negyedikek voltak, így kerültek a B jelű fináléba.

Rövidpályás gyorskorcsolya, női 3000 m-es váltó, olimpiai bajnok:
-----------------------------------------------------------------
Koreai Köztársaság (Cso Ha Ri, Kim Alang, Park Szung Hi, Sim Szuk Hi) 4:09.498 perc
2. Kanada (Marie-Eve Drolet, Jessica Hewitt, Valerie Maltais, Marianne St-Gelais) 4:10.641
3. Olaszország (Arianna Fontana, Lucia Peretti, Martina Valcepina, Elena Viviani) 4:14.014
...6. Magyarország (Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra) 4:24.496

Szerző

Fröhlich Roland lőtte az Év magyar gólját

 Fröhlich Rolandnak a Videoton elleni magyar bajnoki mérkőzésen kapásból lőtt találata érdemelte ki 2013-ben az év magyar gólja címet.

A FourFourTwo magazin hétfő esti gáláján Nyilasi Tibor, a szakmai zsűri elnöke adta át a díjat a PMFC-Matias színeiben bombagólt szerzett futballistának.
A tíz jelölt közül a második helyen Ulysse Diallo, a Ferencváros légiósa végzett, míg a harmadik a megye II-es Patak együttesét erősítő Ujvári József lett.

Szerző
Témák
labdarúgás gól

Szocsi 2014 - Heidum búcsúzott 1000 méteren

Heidum Bernadett nem jutott be a negyeddöntőbe a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében a szocsi téli olimpián.

A legerősebb számában, 1500 méteren kilencedik magyar korcsolyázó egyik nagy riválisával, az olasz Arianna Fontanával került egy futamba, mellette még egy-egy orosz és francia ellenfél jutott neki, így reálisnak tűnt, hogy teljesítse célkitűzését, vagyis azt, hogy legalább egy kört menjen ezen a távon. A 25 éves versenyző tőle megszokottan nem rajtolt túl jól, csak harmadiknak sorolt be az első kanyarnál, de egy kör sem telt el, amikor kigyorsított és belülről mindenkit megelőzve az élre állt.

Nem diktálhatta azonban sokáig a tempót, mert előbb Véronique Pierron, majd az 1500-on bronzérmes Fontana kerülte meg őt kívülről, végül pedig még Szofija Proszvirnova is elhaladt mellette. A megnyitó magyar zászlóvivője aztán négy körrel a vége előtt megpróbált feljebb zárkózni, ez sikerült is neki az orosz versenyzőt megelőzve, csakhogy utóbb kiderült, a bírók szerint akadályozta Proszvirnovát, ezért kizárták. Ha nem büntetik meg, akkor sem folytathatta volna szereplését, ugyanis a hajrában Fontana és Pierron ellépett tőle, így eleve nem sikerült a legjobb kettő közé kerülnie.
A táv további küzdelmeire pénteken kerül sor.

Szerző