Előfizetés

Agyonszúrtak egy prostituáltat Kőbányán

Publikálás dátuma
2014.03.04. 09:26
Letakart holttest Budapest X. kerületében a Száva utca és Zágrábi utca kereszteződéséhez közeli, félreeső területen 2014. márciu
Egy fiatal nő holttestét találták meg tegnapra virradóra Budapesten, a kőbányai Zágrábi utcánál, a Semmelweis Egyetem sporttelepe mellett. A 18 éves nő hivatalosan meg nem erősített hírek szerint prostituált lehetett, és az elsődleges orvosi szakvélemény szerint - noha a kezdeti hírek még lövésről szóltak - halálra szúrták. 

Az egyik portál információja szerint 10 szúrás végezhetett vele. A rendőrség az üggyel összefüggésben egy világos Honda gépjárművet is keres, abban ölhették meg a lányt. Szintén fontos nyom lehet egy, a lány holtteste mellett talált óvszer, melynek elemzése vélhetően már megkezdődött.

Alig fél órával azután, hogy a lány holtesttét megtalálták, a BRFK-ra egy másik bejelentés is érkezett, amely szerint Zuglóban, a Fogarasi úton egy idős férfi holttestét találták meg, aki vélhetően öngyilkos lett. Az is kiderült, hogy a gyilkos fegyver vadászpuska lehetett; bár kedden a délelőtti órákban tartotta magát a feltevés a sajtóban, hogy a két eset összefügg, ezt a rendőrség határozottan cáfolta.

Bár a Zágrábi-Száva utca sarka korábban ismert volt a posztoló örömlányokról is, állítólag a lopások miatt felszerelt térfigyelő kamerák megjelenése kiszorította őket a területről - a kamerafelvételeket ugyancsak elemezhetik a rendőrök. A BRFK emberölés gyanújával nyomoz.

Frontális karambol az M1-esen

Forgalommal szemben hajtott fel az M1-es autópályára egy román furgonos Tatabányánál. A járműbe belerohant egy személyautó, a frontális karambolban ketten megsérültek - értesült a HavariaPress.

Kedden hajnalban, az M1-es autópálya 46-os kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon történt a baleset. Egy román furgonos - eddig tisztázatlan okból - rossz irányban, a forgalommal szemben hajtott a sztrádára, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan haladó személyautóval. A karambolban ketten megsérültek, a mentés és a helyszínelés idejére a pályán két sávot lezártak, rendőri irányítás mellett halad a forgalom.

Húszmilliót kér Balla Irma fia

Az eljárás alatt elszenvedett egészségkárosodásért, az ártatlanul fogságban töltött hónapokért, a lelki sérülésekért és a megbélyegzettségért mintegy 20 millió forint kártérítést követel az államtól a 2007 húsvétján meggyilkolt debreceni fideszes képviselő, Balla Irma fia.

 Hiába mentették fel Schönstein Sándort tavaly jogerősen, csak bizonyítottság hiányáról szólt az ítélet; a Népszabadság szerint Schönstein ügyvédje, Magyar György még bízik a peren kívüli megállapodásban.

Eközben az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kiemelt életellenes ügyeket felderítő egysége már december óta tanulmányozza az ügy aktáit, mégpedig Petőfi Attila vezérőrnagy vezetésével, aki legutóbb a holtpontra jutott soroksári gyilkosság ügyét vette át.

Mint a lap felidézte, legalább egy olyan név van, akivel - mint lehetséges elkövetővel - érdemes lenne foglalkozni, akiről mielőbb minél többet meg kellene tudni. Ugyanakkor az ORFK hivatalosan nem közölte, hogy teljesen elölről kezdték-e a nyomozást, vagy korábban felmerült szálakat vizsgálnak újra.

Ismeretes, a gyilkosság idején Balla szomszédságában egy építkezésen dolgozott D. Lajos, aki egy másik ügy gyanúsítottjaként beismerte Balla Irma megölését, de a bíróságon visszavonta vallomását.

Mint lapunk beszámolt róla, az ügyre újonnan "rászálló" rendőrök több olyan bűnjelet lefoglaltak, melyeket a jogerősen döntő bíróság már visszaszolgáltatott a hozzátartozóknak, hogy kiderüljön, nem siklottak-e át már elemzett nyomokon.

Korábban Doszpot Péter, volt gyilkossági nyomozó arról beszélt lapunknak, hogy ezúttal minden esély megvan a valódi tettes felderítésére, hiszen az első nyomozás túlságosan Balla fiára koncentrált, így "egy új vizsgálatban végre előtérbe kerülhetnek azok a nyomok, amelyek Schönsteinhez annyira nem kötődnek".