2006-ban indult el a Magyar Borok Bálja, és az esemény a borkedvelő bálozók körében aratott sikernek köszönhetően azóta is minden évben megrendezésre kerül. A bál rangját az adja, hogy az eseményen az üzleti és a diplomáciai közélet jeles szereplői mellett vezető borászok vesznek részt. A rendezvényt 2014-ben is több az Év Bortermelője címet viselő borász tisztelte meg jelenlétével; a több, mint háromszáz vendég között foglalt helyett
Az est folyamán előbb Wolf András, a Gault-Millau által az Év Konyhafőnökének választott séf ötfogásos menüjét fogyaszthatták el a vendégek, mialatt Horgas Eszter fuvolaművész és Simkó-Várnagy Mihály csellista is szórakoztatta a közönséget. Bár a menühöz kínált borsor is ezekre a tételekre épült, az étkezést követően a bálozók tovább kóstolgathatták a hazai kínálat olyan meghatározó borait, mint az olaszrizling, a furmint, a kékfrankos és a cabernet franc.
Az est egyik különleges pillanatának számította
A több ezer szavazat kiértékelése után az első három helyezett meghívást kapott a Magyar Borok Báljára. Dobogós helyen végzett Szemes József (Villányi borvidék) és
Az elismerést és a vele járó hirdetési csomagot, valamint tanulmányi támogatást ifj.