Előfizetés

Hazánk szégyene

P. Z. (Sopron)
Publikálás dátuma
2014.03.17. 07:18

Kiállt sajtótájékoztatóra az igazmondó Selmeczi Gabriella, mellette pedig Pelczné Gáll Ildikó európai parlamenti képviselő, hogy elmondják: a Gyurcsány-Bajnai korszak után az új kormány hatalmas eredményeket ért el az egészségügyben is. Mondhatták, hiszen bármelyik fontos ember betegszik meg, különleges ellátásban részesül, mint ez a kommunista rendszerben is szokás volt. Esetleg teljesebb lett volna a pompás kép, ha mellettük ott állt volna a sorára hónapok óta várakozók egyike, aki ugyancsak beszámolt volna a tapasztalatairól. Ő azonban nem tud már járni sem, tehát távol kellett maradnia.

A gyönyörű tűzijátéknak egy szépséghibája volt, ez pedig Pelczné megnyilatkozása. Selmeczi Gabriella nem okozott meglepetést, ahogy mondani szokták, hozta a formáját. De Pelczné… Nem gondolt arra, hogy Brüsszelben ismerik a magyar egészségügy lehangoló állapotát? Hogy ismerik a számokat? A külföldre menekült egészségügyiek beszámolóit? Nem merült föl benne, hogy Brüsszelben, ahol forint milliókért minket képvisel, hazugságaival egész Magyarországot járatja le? Hazug ember - hazug ország. Tényleg ez kell nekünk?

Jobb volna, ha sürgősen visszamenne állomáshelyére, mint hogy itthon mosogassa a pelenkát. Az a bizonyos folt az ő szorgoskodása után csak nagyobb lesz, a színe pedig sötétbarna… Persze a szocialista egészségpolitikusoknak sincs sok oka ostorozni a mai helyzetet, abban, hogy itt tartunk, nekik is volt némi szerepük.