Bárándy Gergely írásbeli kérdése Polt Péter legfőbb ügyészhez

Sajtóinformációk szerint a Simon Gábor ügyében zajló eljárásban az ügyészség jelentős bizonyítékokat vár Welsz Tamástól, aki a Sólyom Airways új tulajdonosaként vált közismertté. Welsz Tamás előélete (egy panamai csalás miatt az Interpol körözi), őrizetből való kiengedésének időpontja legalábbis kérdésessé teszi a tőle várható bizonyítékok megalapozottságát - olvasható az MSZP közleményében.

A dokumentum így folytatódik:

Információk szerint az ügyész azt indítványozta a bíróságon, hogy Welszt ne adják ki Panamának. Felmerül a gyanú, hogy Welsz személyével kapcsolatban a vádalku módszerét veti be az ügyészség. A vádalku jogellenes volta nem egyszer bizonyosodott már be (pl. a Tábornok-perben); emiatt már többször kellett kizárni az így megszerzett bizonyítékot az értékelhető bizonyítékok köréből.

Ezért kérjük a Legfőbb Ügyész Urat, adjon tájékoztatást a következőkről:

Tervezi-e az ügyészség Welsz Tamás személyével kapcsolatban vádalku alkalmazását, s azt, hogy ezzel egy, a várható büntetésének enyhítésében érdekelt gyanúsított vallomására alapozza a vádat?

Rendelkezik-e az ügyészség Welsz Tamás állításain kívül egyéb olyan bizonyítékokkal, amelyek az általa tett terhelő kijelentéseket a vallomásával egyezően támasztják alá?

Az MSZP frakció a leginkább érdekelt abban, hogy még a választások előtt tisztán lássunk a Simon Gábor által felhalmozott vagyon eredetét illetően, és hogy hamis, illetve eltorzított információkat ne lehessen politikai célokra felhasználni.

MSZP

Szerző

Megfulladhat a baba! - Baldachinokat hív vissza az IKEA

Fulladás veszélye miatt több gyermekbaldachint hív vissza az IKEA. Közleményük szerint a cég  tudomására jutott egy olyan eset, amikor a gyermek az ágyba húzta a hálót, s az összecsomózódva nyaka köré tekeredett. Sérülésről nem értesültek - tették hozzá.

Az IKEA megvizsgálta termékeit, s többről is megállapították, hogy azok esetleg fulladást okozhatnak. Az IKEA arra kér mindenkit, aki rácsos ágyak, illetve gyerekágyak fölé szerelhető baldachint vásárolt az IKEÁ-tól, ne használja azt, vigye vissza a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a vételárat.

A termékvisszahívás a Legendarisk és a Minnen ágybaldachin készletet, a Barnslig Boll, Minnen Brodyr, Himmel, Fabler és Tissla és Klämmig baldachinokat érinti, amelyek 1996 óta kaphatók az IKEA áruházakban. További információ található a www.IKEA.hu weboldalon, továbbá érdeklődni lehet a +36 1 460-3160-as telefonszámon - írta közleményében a cég.

Szerző

Szovjet kézigránát miatt szünetelt a tanítás

Folytatódott az oktatás a sárkeresztúri iskolában, miután a tűzszerészek elszállították az intézmény udvaráról a tereprendezés közben előbukkant robbanótestet - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje.

Mint kiderült, a munkálatok során egy második világháborús F1-es típusú szovjet kézigránát bukkant elő a földből - közölte Várkonyi Melinda. Elmondta, hogy megszüntették a Kossuth utca zárlatát is, így a közelben lakó házakban élők is visszatérhettek otthonaikba. A kiürítés 233 embert érintett.

A tűzszerészek a kézigránátot megsemmisítésre elszállították a Fejér megyei községből - tette hozzá referens.

Szerző
Frissítve: 2014.03.20. 13:43