Előfizetés

Változást sürgetett Oláh és Kuncze

Publikálás dátuma
2014.03.26. 12:04
Fotó: Vajda József/Népszava
Változtass! - hirdette a felirat tegnap délután az egyik budapesti szálloda különtermében, ahová Oláh Lajos, a kormányváltó erő erzsébetvárosi, valamint terézvárosi képviselőjelöltje a választóit hívta. 

A Demokratikus Koalíció politikusának ezúttal Kuncze Gábor volt a vendége, aki - szintén a baloldali választási szövetség jelöltjeként - a szigetszentmiklósi választókerületben indul mandátumért.

Orbán ma nyerges vontatókat avatott

Publikálás dátuma
2014.03.26. 11:24
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
A miniszterelnök szerint a kormány szabályozni, ösztönözni, befolyásolni tudja a gazdaságot, de működtetni kizárólag a vállalatok tudják.

Orbán Viktor a Waberer's International Zrt. 500 új nyerges vontatójának átadásán szerdán arról beszélt a cég soroksári telephelyén, hogy a vállalat dobogós saját szakmájának európai versenyében, s így kellett volna fejlődnie minden privatizált magyar vállalatnak.

A kormány nevében úgy fogalmazott: "jó lóra tettek", amikor stratégiai megállapodást kötöttek a Waberer's-szel, amellyel folytatják a stratégiai együttműködést és az általuk megfogalmazott javaslatokat lépésről lépésre beépítik.

"Ezzel ki lehet használni azokat az előnyöket, amelyek részben Magyarország kedvező földrajzi fekvéséből, részben pedig a szállítmányozáshoz, logisztikához tehetséggel rendelkező magyar emberek teljesítményéből a magyar nemzetgazdaság számára haszonként megjelenhet" - jegyezte meg a miniszterelnök.

Keresztülment a traktor a kerékpároson

Halálra gázolt egy 67 éves kerékpárost egy traktor a Hajdú-Bihar megyei Esztáron - értesült a HavariaPress.

Szerdán reggel történt a baleset a község Petőfi utcájában: egy traktoros - eddig tisztázatlan körülmények között - keresztülhajtott járművével egy kerékpároson.

Az elgázolt 67 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrségi helyszínelés idejére az útszakaszt lezárták, a forgalmat elterelik.