Előfizetés

Megöltek egy nőt Pesterzsébeten - Fotók

Publikálás dátuma
2014.04.02. 09:40
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
A volt férj gyilkolt hajnalban Pesterzsébeten, a férfi akkor ugyan autójával elhajtott, később azonban visszatért a helyszínre, és feladta magát. Erről Bognár Kinga, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtószóvivője tájékoztatta a Népszavát. 

A férfi hajnali hat óra tájban szúrta le feleségét a XX. kerületi Nagysándor József utcában. Bár ezt követően a helyszínről, végül a történtekről maga tett bejelentést a rendőrségen, és visszatérve a helyszínre feladta magát.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Bognár Kinga elmondta, hogy jelenleg zajlik a helyszíni szemle; kihallgatják a tanukat, a feleségét meggyilkoló férfit, adatokat gyűjtenek. A férfi még szintén a helyszínen van.

A szóvivő azt is elmondta, hogy a BRFK emberölés megalapozott gyanúja miatt eljárást indít az 58 éves budapesti férfi ellen.

 

Holtan találták meg az eltűnt lovast

Holtan találták meg azt a 30 év körüli fiatalembert, aki Gödöllőn az erdőbe indult lovagolni, de a lova a lovas nélkül tért vissza a lovardába - tájékoztatta az MTI-t szerda hajnalban Balázs László, a Pest-Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szolgálatvezetője.

Balázs László ismertette: a gödöllői rendőrkapitányság kérte meg őket, hogy a helyi erdészekkel és a rendőrség munkatársaival közösen keressék meg a férfit.

A lovasra a lovardától mintegy másfél kilométerre, egy villanyoszlop tövében találtak rá, vélhetően baleset áldozata lett - mondta a szolgálatvezető.

Botrány a pesti gépen

Visszafordult tegnap délelőtt Münchenbe a Lufthansa Budapestre tartó járata, mivel az egyik utas borotvával fenyegette meg a légiutas-kísérőt. A német rendőrség bejelentése szerint az Airbus fedélzetén 76 utas tartózkodott.

A Spiegel Online úgy értesült, a gép Münchenben leszállt, a megriadt utasok és a legénység legtöbb tagja el tudta hagyni a repülőgépet. A túszejtő törött borotvapengét tartott az egyik stewardess torkához. A repülőtéri rendőrség tolmács segítségével vette fel a kapcsolatot a túszejtővel, a férfi végül ellenállás nélkül megadta magát.

A légiutas-kísérő nő a kezén megsérült, s két másik stewardess is kisebb sérüléseket szenvedett. A rendőrség szóvivője utóbb tagadta német bulvárlapok jelentését, miszerint kommandósok rohamozták volna meg a gépet.

A túszejtőről ellentmondó információk jelentek meg, a rendőrségi jelentés szerint egy 28 éves, más forrás szerint egy 33 éves koszovói férfiről van szó, aki Magyarországon folyamodott menedékjogért, majd illegálisan beutazott Németországba.

A férfit az elmúlt négy hétben Passauban tartották fogva, majd haza akarták toloncolni. A koszovói menedékkérőt kísérő nélkül tették fel a Budapestre tartó gépre, s tiltakozásképpen fenyegette meg az utaskísérőt. Egyelőre nincs válasz arra a kérdésre, hogyan tudta a borotvát felvinni a fedélzetre.