Újra járható Pest irányába az Árpád híd

Újra járható az Árpád híd, amelyet szombaton kora délután egy kigyulladt munkagép miatt zártak le Pest irányába - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A kanalas munkagép motortere a híd budai hídfőjénél, a Szentlélek téri villamosmegállóban gyulladt ki. Nem sérült meg senki, a tűzoltók megfékezték a lángokat - tájékoztatott az OKF.

Szerző

Bokatörött turistát mentenek a tűzoltók Egerben

Bokatörött turistát mentenek a tűzoltók Eger határában - közölte szombaton a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Antal Erika elmondta: a kiránduló a város fölé magasodó, több mint 500 méter magas népszerű kirándulóhelyen, az Eged-hegyen szenvedett balesetet szombat kora délután.
A mentők a domborzati viszonyok miatt a katasztrófavédelem segítségét kérték. A tűzoltók hordágyon hozzák le a hegyről a sérültet, akit a mentők kórházba visznek - közölte a szóvivő.

Szerző

Saviano, a maffiagazdaságtan vendégprofesszora

Publikálás dátuma
2014.04.05. 15:23
Fotó: Gettyimages
Maffiagazdaságtan. Ne tessék csodálkozni, ez komoly tudomány, amelynek kurzust szentel az egyik legpatinásabb amerikai egyetem, a Princeton. Az intézmény meg is találta hozzá a legmegfelelőbb előadót: Roberto Savianót.

A kiváló olasz tényfeltáró újságíró-publicistának és közszereplőnek ugyan nincsen doktori végzettsége, de Princetonban szokás, hogy minden évben meghívnak „vendégprofesszornak” (hivatalos kifejezéssel „Long-Term Visiting Fellow”) olyan írókat, művészeket, akik a maguk területén kiemelkedő munkákat alkottak. Így került a választás a Gomorra, és a ZeroZeroZero című könyvek szerzőjére, aki a Gazdaságpolitika és a szervezett bűnözés című kurzust tartja a hallgatóknak – írta a La Repubblica.

Saviano óráin elsősorban a bűnszövetkezetek politikai és társadalmi szerepét boncolgatja, különös tekintettel a maffia és az újságírás kapcsolatára, a maffia kulturális szimbólumaira, de szó lesz a kokain-kereskedelemről, valamint a  drogbárók által halálra ítélt írókról. Ez utóbbival kapcsolatban neki is vannak személyes tapasztalatai, mert a Gomorra után a nápolyi camorra többször is halálosan megfenyegette őt.

Alighanem egyetértünk abban, hogy nem kell feltétlenül Amerikába mennie Roberto Savianónak ahhoz, hogy a társadalmat behálózó maffiákat elemezze. Indulhatott volna Nyugat helyett Kelet felé is…

 

Szerző