Welsz halála - nem került elő a méreg

Több házkutatást is tartott a rendőrség Welsz Tamás néhai vállalkozó érdi házában, a három hete elhunyt üzletember szomszédai rendszeresen nagy sürgés-forgást tapasztaltak a ház körül - írja a Blikk.

Welsz halála előtt a rendőröknek állítólag azt mondta: bevett valamit. A lap úgy tudja, hogy a nyomozók többször is méreg után kutattak az épületben, de végül nem találták a nyomát.

A toxikus anyag különösen azért érdekli a hatóságokat, mert nem kizárt, hogy a férfi méreggel vetett véget életének. Ha előkerült volna bármiféle méreg, az segítene tisztázni a halál pontos okát. Jelenleg ugyanis csak annyit állapítottak meg, hogy Welsz Tamás halálát szívleállás okozta.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Szerző

Álmában sújtottak le rá a kalapáccsal

Vádat emeltek azzal a nővel szemben, aki egy kalapáccsal agyonverte alvó barátnőjét nagybajomi otthonában - értesült a HavariaPress.

A 24 éves vádlott tavaly novemberben gyilkolta meg barátnőjét. Bement áldozata nagybajomi otthonába, majd egy kalapáccsal több ütést mért a fejére. Ezután a halott nőt az ágyneműtartóba tette a gyilkos, aki áldozata bankkártyájával később 50 ezer forintot vett fel.

A gyilkosságot követő második napon elfogott nőt, előre kitervelten, nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják.

A Somogy Megyei Főügyészség a vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Szerző

Mérgező volt a bár levegője

Összesen négy embernél állapították meg szén-monoxid-mérgezés gyanúját egy budapesti bárban, amelyet kiürítettek a magas gázkoncentráció miatt - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel szombaton kora hajnalban.

A közlemény szerint az V. kerületi Aranykéz utcában, egy többszintes épület földszintjén működő bárban a szén-monoxid érzékelő jelezte a gázkoncentráció magas szintjét.

A riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók mérései a helyiség galériájában kimutatták a magas gázkoncentrációt, ezt követően a bent tartózkodó 20-25 embert kivezették a helyiségből.

A helyszínen a mentők két embert láttak el, később a fővárosi katasztrófavédelem doktorszolgálata a kivezetett embereket is megvizsgálta, további két embernél állapították meg a szén-monoxid-mérgezés gyanúját - áll a közleményben.

Szerző