Előfizetés

Továbbra is mindent tagad K. Zoltán

Publikálás dátuma
2014.04.17. 07:58
K. Zoltán szerint ő nem csalt, csak fogadott FOTÓ: MTI/ILLYÉS TIBOR
Tagadta bűnösségét a nemzetközi bundabotrány tegnapi büntetőperében is K. Zoltán másodrendű vádlott, korábbi profi futballista a Fővárosi Törvényszéken. K. Zoltán kérdésekre nem kívánt válaszolni, csupán egy előre megírt rövid vallomást olvasott fel, amely jobbára szó szerint megegyezett a másik bundaügyben egy nappal korábban felolvasott vádlotti nyilatkozatával.

K. Zoltán azt hangoztatta, hogy bűncselekményt nem követett el, fogadási csalásban nem vett részt, "boszorkányüldözés", "elkeseredett bűncselekménykeresés áldozata". Igaz, hogy semmi máshoz nem ért, mint a labdarúgáshoz, és mint általában a kiöregedett játékosok, próbál a futball közelében maradni, és sokat fogadott meccsekre, de ennek semmi köze az "ügyészség által kreált bűnszervezethez".

A megszakításokkal összesen mintegy 2,5 éve előzetes letartóztatásban lévő, a tárgyalásra is bilincsben érkező K. Zoltán kifogásolta fogva tartása körülményeit, melyek miatt nem tud felkészülni a védekezésre, holott - mint mondta - segíteni szeretné az eljárás eredményes befejezését, mert neki is ez az érdeke.

A nemzetközi bundabotrányban 2013 tavaszán a magyar ügyészség összesen 45 fő ellen emelt vádat és ez alapján eddig három bírósági eljárás indult. A tegnap folytatódott harmadik, milliárdos nagyságrendű bundaper elsőrendű vádlottja egy szingapúri férfi, akit más ügyben tartanak fogva a hazájában, így a magyarországi eljárás a távollétében folyik.

A magyar ügyészség szerint a szingapúri egy több kontinensen működő nemzetközi bűnszervezet vezetője volt, az egyes földrajzi régiókat rábízta "alvezéreire", a magyarországi szálakat K. Zoltán és L. Mátyás tartotta kézben.

A Központi Nyomozó Főügyészség minősített vesztegetés és számítástechnikai rendszer, illetve adatok elleni bűncselekmény miatt emelt vádat, mely alapján egyes vádlottak akár 10-15 évet is kaphatnak. A következő, holnapi tárgyaláson folytatódik a vádlottak meghallgatása, az elsőfokú eljárás várhatóan csak jövőre fejeződik be.

Mumifikálódott holttestet találtak egy győri padláson

Mumifikálódott holttestet találtak kedden egy győri belvárosi ház padlásán felújítás közben. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az ügyet – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

Kocsis Tünde elmondta: az elsődleges orvos-szakértői vizsgálat nem talált idegenkezűségre utaló nyomokat, és megállapította, hogy a férfi egy-négy éve halhatott meg. A holttest átvizsgálásakor hivatalos iratokat nem találtak, így most a körözési nyilvántartásokból próbálják meg azonosítani a férfit – tette hozzá.

Tizennyolc év fegyház a barátját megölő férfinak

 A Szolnoki Törvényszék szerdán első fokon 18 évi fegyházra ítélte a 34 éves G. Zoltánt, aki 2011 őszén Szolnokon szerelemféltés miatt meggyilkolta barátját, L. Gábort.

A bíróság G. Zoltánt előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés mellett folytatólagosan elkövetett, tiltott pornográf felvételekkel való visszaélés miatt is bűnösnek találta. Az ítélet indoklásakor elhangzott, hogy a vádlott 2011. október 13-án kábítószer kevert barátja italába, majd az elkábult fiatalembert a szolnoki Széchenyi városrészben meggyilkolta.