Szén-monoxid mérgezés Pécelen

 Rosszul lett, majd kórházba került egy fiatal nő a péceli lakásukba visszaáramló szén-monoxid miatt csütörtök este – tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy az Árpád utcai családi házhoz kivonuló tűzoltók kiszellőztettek, a mentők pedig megfigyelésre kórházba vitték a 18 éves lányt.
Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője azt közölte, hogy a száz négyzetméteres házban a lány a fürdőszobában volt, miközben édesanyja a konyhában főzött és bekapcsolta a páraelszívót. Vélhetően a fürdőszobai vízmelegítőből visszaáramló szén-monoxid okozta a rosszullétet.
A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a gázművek szakemberei vizsgálják az eset körülményeit – tette hozzá.

Szerző

Sokat késnek a pécsi vonatok

Elromlott a biztosítóberendezés Cserkútnál, emiatt jelentős késésekre számíthatnak az utasok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonalon.

Kora este észlelték a biztosítóberendezés meghibásodását a pécsi vasútvonal Bicsérd-Mecsekalja-Cserkút-Pécs állomások közötti szakaszán, valamint Mecsekalja-Cserkút állomáson. A vonatok csak váltakozó irányban, a biztonsági előírások betartásával közlekedhetnek. Jelentős, 60-80 perces késések alakultak ki. A MÁV szakemberei este 9 órára ígérik helyreállítást.

Szerző

Leváltották a határrendészet gyulai vezetőjét

Visszavonta a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség vezetőjének és határrendészeti osztályvezetőjének kinevezését a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője - közölte honlapján a rendőrség.

A főkapitányság vezetője csütörtöki hatállyal visszavonta Ladányi Zoltán alezredesnek, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség vezetőjének, továbbá Iszály János alezredesnek, a kirendeltség határrendészeti osztályvezetőjének vezetői kinevezését - tartalmazza a rendőrség közleménye.

A gyulai kirendeltség vezetésével Polyák Zsolt megyei rendőrfőkapitány pénteki hatállyal Wéber Csaba alezredest, a Biharugrai Határrendészeti Kirendeltség vezetőjét bízta meg. A biharugrai kirendeltséget ugyancsak péntektől megbízással Hegedűs Attila őrnagy vezeti.

A közlemény nem tér ki a személycserék okára, de az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja, közvetlen összefüggésben állnak azzal, hogy csütörtökön a Terrorelhárítási Központ több gyulai határrendészt fogott el korrupciógyanú miatt. Az MTI ugyancsak rendőrségi forrásból úgy tudja: egyik leváltott vezető sem szerepel a csütörtökön elfogottak között, és a jelenlegi adatok szerint a bűncselekmény gyanúsítottjai között sem.

A Központi Nyomozó Főügyészség a nap folyamán megerősítette, hogy több gyulai határrendészt fogott el a Terrorelhárítási Központ csütörtökön.
A nyomozás eddigi adatai alapján felmerült a gyanú, hogy a gyulai kirendeltség állományába tartozó, határrendész szolgálatot teljesítő rendőrök a gyulai határátkelőhelyen a magyarországi belépéskor pénzt, illetve más juttatást kértek és fogadtak el külföldi kamionok vezetőitől.

Szerző