Eljárás indult a rotációs kapa alá szorult kisfiú apja ellen

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt büntetőeljárást indítottak az ellen a férfi ellen, akinek ötéves kisfia őrbottyáni kertjükben egy rotációs kapa kései közé szorult és életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint az apát gyanúsítottként már kihallgatták, a nyomozást a Váci Rendőrkapitányság folytatja le.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője vasárnap délután közölte az MTI-vel, hogy az őrbottyáni Dózsa György utca egyik családi házának kertjében dolgoztak a rotációs kapával, amikor a gép alá esett a gyerek, és mellkasa a kések közé szorult.

A gödöllői tűzoltók speciális eszközökkel, egyebek mellett feszítő-vágóval szabadították ki a kisfiút, akit életveszélyes állapotban mentőhelikopter vitt kórházba.

Szerző

Négyes karambol az M5-ösön

Publikálás dátuma
2014.04.22. 12:04
Oldalára borult kamion az M5-ös autópályán Lajosmizse határában, a Budapest felé vezető oldalon 2014. április 22-én. A jármű hár
Egy kamion és három személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kecskemét közelében kedden délelőtt, a balesetben az egyik jármű felborult - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t.

A közlemény szerint a balesetnek csak könnyebb sérültjei vannak.

A műszaki mentést, a járművek áramtalanítását a kecskeméti hivatásos és a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók végzik.

A rendőrség tájékoztatása szerint az autópálya belső forgalmi sávján már megindult a forgalom.

Szerző

Kifosztották Welsz Tamás irodáját - vagy mégsem?

Kifosztották Welsz Tamás irodáját. A Blikk információi szerint nagyjából egy héttel ezelőtt feltörték azt a budapesti irodát, amelyet március elején a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai aprólékosan átkutattak, az ott talált dolgok egy részét magukkal vitték, egy részéről pedig leltárt készítettek. A hvg.hu szerint nem vittek el semmit az irodából, ahová valójában be sem jutottak a tolvajok.

Jellemző az akció profizmusára, hogy a Logodi utcai irodából az egész széfet elvitték. A lap úgy tudja, hogy a páncélszekrényben nagyjából 30 millió forintnyi forint, euró és afrikai fizetőeszköz volt, de voltak benne iratok is.

Lába kelt minden bútornak és még a világítótesteket is leszerelték a tolvajok, akik távozáskor pillanatragasztót nyomtak a zárakba. 

Az akció a Welsz Tamás halála után indult örökösödési eljárást is érinti, hiszen a Simon-ügy koronatanújának édesapja és lánya is igényt tart a hátramaradt vagyonra.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Közben a hvg.hu arról ír, hogy mégsem törtek be Welsz irodájába és széf sem volt benne. A lap rendőrségi információi szerint az iroda ajtaját ugyan megpróbálták felfeszíteni, de ez nem sikerült, ezért az ügyben garázdaság kísérlete miatt indult eljárás. Ez az az iroda, ahonnan Welsz a halála napján iratokat adott át a rendőrségnek.

A hvg.hu úgy tudja, hogy az irodában nem volt széf, és bútorok is csak elvétve akadtak.

Szerző
Frissítve: 2014.04.22. 14:49