Előfizetés

Hírössé váló tusakodás

Rendkívül erős mezőny érkezik az előzetes nevezési lista alapján az öttusázók magyarországi világkupaversenyére, melynek Kecskemét lesz a házigazdája. A május elsejétől ötödikéig tartó eseményen 90 férfi és 72 női versenyző vesz részt. Mindkét nemben 12 sportoló képviseli hazánkat.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány emlékeztetett rá, hogy a mostani lesz a negyedik világkupa az idén, s a legutóbbin, Kínában, Kasza Róbert ezüstérmes lett.

"Mivel a mexikói úgy sikerült, ahogy, a kairóin pedig nem vettünk részt, a világkupadöntőbe jutás szempontjából most még fontosabb a pontszerzés, mint egyébként" - mondta a kapitány, utalva arra, hogy Acapulcóban rendezési hiányosságok miatt félbeszakadt a verseny, Egyiptomból pedig a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt hiányzott a mezőny egy része.

A szakvezető jelezte, hogy a vk után lesz még egy kiemelt felnőtt verseny idehaza, mivel a múlt héten eldőlt, hogy Székesfehérvár adhat otthont - július közepén - az Európa-bajnokságnak. 

A Csengtuban második Kasza Róbert bízik benne, hogy sikerül átmenteni hazai pályára az érmes formáját, míg a kínai versenyt arcüreggyulladás miatt kihagyó Marosi Ádám elmondta, mostanra teljesen rendbejött, a felkészülése pedig jól sikerült.

Nagy érdeklődésre számít a Magyar Öttusa Szövetség, mert a kecskeméti az egyetlen európai világkupaverseny. A jegyárak barátiak, az öt napra szóló felnőtt belépők ára 1000 forint, a 14 éven aluli gyermekek pedig ingyenesen tekinthetik meg az eseményt.

Az öttusaszövetség a belépőjegyek árából befolyt összeget jótékony célra ajánlja fel. A világkupaversenyen csütörtökön a női, pénteken a férfi selejtezőt rendezik, majd szombaton és vasárnap kerül sor a döntőkre, hétfőn pedig a vegyes váltóra.

Sporttörténelmet írnának

Publikálás dátuma
2014.04.29. 07:53
A visszavágó egyik nagy kérdése, Lahm (jobbra) miként tudja majd semlegesíteni Garreth Bale-t FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES /PAUL
Első csapatként szeretné címét megvédeni a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Bayern München, ám a feladat, ami a sorozat 1992-es kezdete óta egyetlen együttesnek sem sikerült, azért sem lesz egyszerű, mert a múlt heti odavágón a Real Madrid remek taktikával lenullázta a veszedelmes támadójátékáról híres bajorokat, és 1-0-s előnyt szerzett. A hátrány nem tűnik ledolgozhatatlannak, ám ha a királyi gárda betalál, minden bizonnyal 12 elteltével ismét döntőt vívhat.

"Szerettünk volna gólt szerezni idegenben. Nem sikerült. Most még inkább gólokra van szükségünk, még inkább támadólag lépünk majd fel. Viszont óvakodnunk kell a kontraakcióiktól. Hihetetlenül nagy szükségünk van ezen a ponton a szurkolóink támogatására. Segítségükkel ott lehetünk a döntőben. A csapat ezt akarja, én ezt akarom, a drukkerek ezt akarják. Közösen sikerülhet" - nyilatkozta a meccset fölvezető tegnapi sajtótájékoztatón Pep Guardiola. A bajorok mestere semmi meglepőt nem mondott.

Bajnokok Ligája

Elődöntő, visszavágók
Kedd
Bayern München-Real Madrid 0-1 (Tv: 20.45 Sport1)
Szerda
Chelsea-Atlético 0-0 (Tv: 20.45 DigiSport1)

Annál inkább váratlan volt, ahogy a múlt héten a vendégek mit sem tudtak kezdeni a spanyolok zárt védekezésével, és hogy mennyi problémát okozott nekik Cristiano Ronaldóék szélvészgyors ellenakciói.

Ennél már csak az volt különösebb, hogy csupán 1-0-lal zárult a találkozó. Akkor a

vendégjátékosok azt hangoztatták, irányították a játékot, ezzel szemben a csapat és a német válogatott korábbi klasszisa, Oliver Kahn épp az ellenkezőjét mondta.

"Nem értek velük egyet - közölte -, éppenhogy a Madrid akarata érvényesült. Többnyire az a csapat irányítja a meccset, amelyiknél a labda van, ez esetben viszont az történt a pályán, amit Carlo Ancelotti kigondolt." A kapus szerint a fehérek nem zavartatták magukat, hagyták, járassa a labdát a Bayern, amikor viszont megkaparintotta, azon nyomban rohamot indított. Benzema gólján kívül hatalmas helyzetet puskázott el C. Ronaldo és Di María is.

Múlt szerdán Franck Ribéry árnyéka volt önmagának, nem is játszotta végig a meccset. Noha egy csapatjáték esetén egyetlen játékos nyakába varrni a kudarcot nem lehet, vita tárgyát nem képezheti: amennyiben olyan formában futballozik, mint egy évvel korábban, a bajorok feltörték volna a legprecízebben záró védvonalat is. Gurardiola a visszavágó előtt mégsem az ő, hanem a csapatkapitány Philipp Lahm szerepét emelte ki.

Múlt héten a középpályán futballozott, mégpedig kiválóan. Minden pozícióban képes jó teljesítményre, talán csak a kapusposzt a kivétel. A hétvégén offenzívabb játékot nyújtott, hogy ezúttal miként futballozik, majd a meccsen derül ki" - szögezte le a katalán. Lahm a szünetben állt be, és eredeti helyén, jobb oldali védőként játszott. A Bayern hátrányból fordított, s végül 5-2-re nyert.

Raimund Hinko, a Sport Bild riportere szerint azonban egy harmadik játékos játszhatja a kulcsszerepet. Ő Thiago játékában reménykedik, mondván, az az álma, hogy egészséges lesz és kezdő, Ribéryvel, Müllerrel, Götzével és Robbennel megvalósítja azt a tiki-takát, ami, Guardiola Németországba érkezése előtt, elképzelhetlennek tetszett egy Bundesliga-csapattól.

A szakíró rámutatott, ez a típusú játék a futball igazi művészete, és ha sikerülne megismételni, amit szombaton a brémaiak ellen véghezvittek, akkor az ő álma beteljesedik, és a csapat eljut Lisszabonba, a BL döntőjébe. 

A legfőbb probléma Madridban nem a tiki-taka (adogatás) hiánya volt, hanem a lendületé. Guardiola ebbéli nyilatkozatából az derül ki, ezúttal is a kényelmes réskeresésbe torkollik övéi játéka: "A Real nagyon gyors. Ahogy labdát szerez, megindul, a területet azonnal le kell zárnunk előlük. Az egész meccsen védekezni fognak, hogy megőrizzék előnyüket".

Ancelotti szeme előtt mindeközben a fináléba jutás lebeg. A Real Madrid tényleg nagyon akarja a sikert. "Nagyszerű volt elhódítani a Király Kupát, ám az igazi a BL-győzelem lenne. Hihetetlen érzés volna első madridi évemben hozzásegíteni a csapatot ahhoz, amire régóta vágyik, a 10. diadalra a legfontosabb kupában".

Bale és C. Ronaldo megint egymás mellett játszhat, nincs hiányzó a másik oldalon sem, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy az Allianz Arénában a sportág fényes ünnepe következzék!

Hiába örültek Schumacher rajongói

Hiába örültek Michael Schumacher rajongói a német RTL televíziós információjának, hogy a 17 hete kómában fekvő kedvencük végre felébredt és megismerte feleségét, Corinnát, Sabine Kehm sajtószóvivő cáfolta a jó hírt - számolt be a Bors.

Nincs könnyű helyzetben Schumacher sajtósa. Kehm időről időre kénytelen helyre tenni az expilótával kapcsolatos híreszteléseket. Most épp a német RTL kürtölte világgá, hogy jobban van a december 29-én súlyos síbalesetet szenvedett, és azóta mélyaltatásban tartott hétszeres világbajnok F1-es versenyző. Ráadásul a tévés műsorban az hangzott el, hogy Schumi nemcsak felébredt a kómából, hanem láthatóan felismerte a több mint négy hónapja az ágya mellett aggódó feleségét, Corinnát.

A teljes cikket itt olvashatja.