Mit tegyünk, ha kézigránátot találunk - Vigyük be a polgármesteri hivatalba?

Publikálás dátuma
2014.04.30. 18:20
FOTÓ: THINKSTOCK
Százméteres körzetben lezárták a hatóságok szerda délután a Pest megyei Nagykovácsiban a polgármesteri hivatal környékét, miután robbanótest került elő a hivatal melletti parkolóban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője úgy tudja, hogy a robbanótestet egy helybeli vitte be a polgármesteri hivatalba. Várkonyi Melinda, a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje az MTI-t arról tájékoztatta, hogy valószínűleg egy második világháborús kézigránátot találtak a településen. A tűzszerészek elindultak a helyszínre.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy a robbanótestet az egyik helyi lakos találta a portáján, és bevitte a polgármesteri hivatalba, majd az önkormányzati dolgozók kiszaladtak vele a parkolóba, és értesítették a hatóságokat. Százméteres sugarú körben minden épületet kiürítettek, így a polgármesteri hivatalt is - közölte Csámpai Attila.

Szerző

Hamis orvosi igazolásokkal csaltak el 800 milliót

 Vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatósága az ügyészségnek tizenkét ember, köztük orvosok ellen, mert a gyanú szerint közreműködtek munkavállalók után járó, több mint 800 millió forint állami támogatás jogosulatlan felvételében - tájékoztatta a bűnügyi igazgatóság sajtóreferense az MTI-t szerdán.

Kuperczkó Adrienn közleménye szerint az ügyben tíz baranyai székhelyű cég és egy egyéni vállalkozó érintett, a pénzt 622 dolgozó megváltozott munkaképességét igazoló hamis orvosi szakvélemények alapján szerezték meg.

A pénzügyi nyomozóknak egy korábbi ügy kapcsán tűnt fel, hogy Komlón és környékén jelentősen megnőtt azon munkavállalók száma, akiknek alkalmazói megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához kapcsolódó állami támogatást vettek igénybe.

A sajtóreferens közölte: kiderült, a támogatás alapjául szolgáló, úgynevezett hétpontos igazolásokat minden esetben ugyanaz az orvos állította ki, ezért az általa készített dokumentumokat a munkaügyi központ később már nem fogadta el, a nyomozók pedig vádemelési javaslattal zárták le az ellene indított eljárást.

Ezután újabb gyanú merült fel, hogy a korábbi visszaélésben érintett cégek és vállalkozók egy része másik két orvost vont be az "üzletbe", anyagi ellenszolgáltatásért új igazolásokat szereztek be tőlük, majd használtak fel súlyos munkaképesség-csökkenést elszenvedett munkavállalók alkalmazásával járó támogatás jogosulatlan megszerzéséhez - tette hozzá Kuperczkó Adrienn.

A sajtóreferens közleménye szerint az ügyben tizenkét gyanúsítottat hallgattak ki, köztük azt a pécsi és komlói orvost, aki a 622 hamis szakvéleményt kiállította. A bűncselekmény érintettjei ellen üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntette és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt javasolnak vádemelést.

Szerző

Tolatás közben gázolta halálra édesanyját egy férfi

Tolatás közben ütötte el édesanyját egy férfi a Nógrád megyei Ludányhalásziban szerdán, az asszony a helyszínen meghalt - közölte az MTI-vel a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

 Dankóné Nagy Éva elmondta: az 59 éves férfi kisteherautóval tolatott családi házuk udvarán, és közben elütötte 86 éves édesanyját.  Az idős nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.  A baleset körülményeit büntetőeljárás keretében, szakértő bevonásával vizsgálja a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya - tette hozzá a szóvivő.

Szerző
Témák
baleset