Az udvarban landolt a balesetes teherautó

Átszakította egy családi ház kerítését egy teherautó vasárnap délután Dunaharasztiban, miután összeütközött egy személyautóval - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila elmondta, hogy a balesetben senki sem sérült meg. A teherautó az udvarban állt meg, a személyautóból pedig olaj folyt ki. A szigetszentmiklósi tűzoltók áramtalanították a járműveket és eltávolították a kerítés roncsolódott darabjait.

Az épületben és a közművekben nem keletkezett kár - tette hozzá a szóvivő. 

Szerző

Viharvert kéményeket kellett lebontani

Lebontották egy kétszintes lakóház viharos szél által megrongált tetőszerkezetének egyes elemeit és két, korábban életveszélyesnek nyilvánított kéményét a tűzoltók vasárnap Kőszegen, mert azok a gyalogosokat és az autósokat is veszélyeztették - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.

Balogh Nikoletta szóvivő tájékoztatása szerint Vas megyében szombaton kilenc, vasárnap pedig eddig huszonöt esetben vonultak ki a tűzoltók úttestre vagy személyautókra dőlt fák, leszakadt faágak, megbontott tetők, lehulló cserepek miatt.

Hozzáfűzte: a megye valamennyi pontjáról érkeznek bejelentések, a legnagyobb számban Szombathely és Kőszeg térségébe riasztják őket.

Korábban a szóvivő azt közölte, hogy a viharos szél letépte a keresztet a szombathelyi Szent Erzsébet katolikus templom tetejéről. A kereszt az úttestre zuhant, de sérülést nem okozott. A templomot a tűzoltók elővigyázatosságból szalagkordonnal vették körül, a tetőszerkezetet már átvizsgálták, az nem károsodott számottevően.

Szerző

Csak estére áll helyre a menetrend a záhonyi vasútvonalon

Megjavították a felsővezetéket a Budapest-Záhony vasútvonalon Császárszállás és Nyíregyháza között, így újra megindulhatott a villamos vontatású szerelvények közlekedése a szakaszon - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese vasárnap délután az MTI-t.

Both Ferenc közölte: néhány vonat menetrend szerinti közlekedése csak a kora esti órákra állhat helyre.

Zárlat miatt fél 12-kor tűnt el az áram a felsővezetékből, ezért a vonalszakaszon villanymozdonyok helyett dízelmozdonyok vontatták a szerelvényeket.

A műszaki hibát az okozta, hogy az E.ON-nak a vasútvonal fölött átívelő nagyfeszültségű vezetéke elszakadt és érintkezett a vasúti felsővezetékkel.

Az E.ON szakemberei elhárították el a hibát, így újra járhatnak a villanymozdonyok - közölte Both Ferenc.

Szerző