Előfizetés

Balhé a kézilabda döntőben - négy embert állítottak elő

Négy embert, köztük két külföldit állítottak elő a rendőrök a női kézilabda Bajnokok Ligájának vasárnap, a budapesti Papp László Sportarénában megrendezett döntőjén - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint két embert garázdaság megalapozott gyanúja, két másikat pedig jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt állítottak elő.

A két külföldi állampolgárral szemben a szabálysértési eljárást a rendőrség lefolytatta. A két büntetőeljárásban keletkezett ügyiratokat pedig a napokban bíróság elé állítási javaslattal - azaz gyorsított eljárás indítványozásával - küldi meg az ügyészségnek.

A címvédő Győri Audi ETO KC a négyes döntő vasárnapi fináléjában 27-21-re legyőzte a 2012-es bajnok montenegrói Buducsnoszt Podgoricát a budapesti Papp László Sportarénában. A csarnokban hozzávetőleg háromszáz Buducsnoszt-szurkoló volt.

Négyszáz ittas vezetőt találtak a hosszú hétvégén

Több mint négyszáz ittas járművezetőt, zömében kerékpárost találtak a május elsejéhez kapcsolódó hosszú hétvégén tartott fokozott közúti ellenőrzés során - közölte a rendőrség hétfő délután a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a négy nap alatt a rendőrök több mint 25 ezer közlekedő ittasságát ellenőrizték. Alkoholt 403 ember szervezetében mutattak ki, közülük 216-an kerékpárral közlekedtek. Ittas vezetés miatt 82 vezetői engedélyt vettek el a helyszínen.

Az akcióban a rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak az agresszív, ittas állapotban közlekedő, szabályszegő gépjárművezetők, segédmotoros kerékpárt vezetők és kerékpárosok kiszűrésére, és ezzel a balesetek megelőzésére.

Gázfegyverrel fenyegetőzött a féltékeny férfi

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal a férfival szemben, aki gáz-riasztó fegyverrel fenyegette meg idén januárban volt élettársát és annak új barátját Nagyszénáson - jelenti a HavariaPress.

A Békés megyei településen január 6-án kereste fel egy férfi a korábbi élettársát, ám a nő lakásában meglepetésére egy másik férfit is ott talált.

A látogató - aki állítása szerint egy korábbi nézeteltérést akart megbeszélni - erre indulatosan sértegetni kezdte a nőt és barátját, majd távozott, de kisvártatva egy gázfegyverrel tért vissza és közölte a másik férfival, hogy lelövi, ha nem hagyja el a lakást. Miután a barát távozott, a féltékeny férfi haragja a nő ellen fordult, ám rövidesen megérkeztek a helyszínre az időközben értesített rendőrök, akik elfogták és előállították a fenyegetőzőt.

A 48 éves férfival szemben zaklatás miatt indult nyomozás, ami a napokban le is zárult, s a rendőrség vádemelést javasol az illetővel szemben az Orosházi Járási Ügyészségnek.