Megszólalt Farkas Flórián roma vezér!

A roma fiataloknak meg kell találniuk a saját útjukat, azt kell tenniük, ami a feladatuk, nem pedig olyan példaképeket másolniuk, akikké nem tudnak válni - mondta az emberierőforrás-miniszter a Keresztény Roma Szakkollégiumok éves konferenciáján szombaton Budapesten.

Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke arra kérte a szakkollégista fiatalokat, legyenek jobban láthatók vidéken, jelenjenek meg, ahol csak lehet, és vállaljanak többet, mutassanak mintát a magyarországi cigányságnak. A Fidesz országgyűlési képviselője arról is beszélt: az elmúlt négy év úgy telt el, hogy nem volt botrány, nem volt "cigányügy", és ez - mint mondta - annak is köszönhető, hogy megváltozott a kormányzati szemlélet.

Szerző

Megverte egy apátfalvi tanár az egyik diákját

Megverte egy apátfalvi tanár az egyik diákját, a pedagógus ellen eljárás indult - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, a nyomozás jelenlegi adatai szerint csütörtök délután az egyik óraközi szünetben két diák veszett össze Apátfalván a helyi általános iskolában. A szóváltást tettlegesség követte. Ekkor avatkozott közbe az egyik tanár, aki a 14 éves sértettet több alkalommal megütötte, majd belerúgott. A diák nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrség a szülők feljelentése után pénteken előállította a pedagógust. Ellene bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A férfi kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését, várhatóan gyorsított eljárásban állítják bíróság elé - tudatta a százados. 

Szerző

Késnek a vonatok a Hatvan-Szolnok vonalon

Műszaki hiba miatt 20-40 percet késnek a vonatok a Hatvan-Szolnok vasútvonalon szombat délelőtt - közölte a Mávinform az MTI-vel.

 A közlemény szerint Pusztamonostor és Jászberény között elromlott a vasúti jelző- és biztosítóberendezés. Emiatt az említett szakaszon a vonatok lassabban közlekednek.

Szerző