Jelszót cserélj, meghekkelték az e-Bay-t!

Kíber-támadás érte az e-Bayt, amelynek következtében veszélybe került számos név, jelszó és más személyes adat – közölte az amerikai on-line kereskedelmi cég.

A társaság közlése szerint a támadás valamikor február vége és március első napjai között történt. A közlemény egyúttal hangsúlyozta, hogy nincsen nyoma annak, hogy bármilyen nem engedélyezett tevékenységet végeztek volna a felhasználók rovására. Mindazonáltal a cég javasolja, hogy biztonsági okokból kívánatos a jelszavak megváltoztatása. Erről honlapján, e-mailekben, valamint a közösségi oldalon is tájékoztatják a közönséget.

A kaliforniai központú e-Bay-nek, amely egyben a PayPal pénzügyi tranzakciós szolgálatnak is a tulajdonosa, 128 millió aktív felhasználója van világszerte, 2013-ban összesen  212 milliárdos forgalmat bonyolított le - írta a BBC.

A kérdés csupán az, hogy miért két hónappal a hacker-akció után tájékoztatják erről a klienseket?

 

Szerző
Témák
hackerek e-Bay

Ebola oldaná meg a bevándorlást?

Sokkolta Franciaországot az európai parlamenti választásra készülő Jean Marie Le Pen, a jobboldali radikális Nemzeti Front volt elnöke. Egy választási fellépése alkalmával ugyanis kijelentette, a halálos ebolavírus „három hónap alatt” megoldaná a bevándorlás problémáját.

Köztudott, hogy az ebola egyelőre gyógyíthatatlan betegség, s a legutóbbi járvány Guineában mindeddig 83 személy halálát okozta.Stephanie Foll szocialista kormányszóvivő elfogadhatatlannak nevezte a szélsőséges politikus kirohanását. „Jó bizonyíték ez mindazok számára, akik azt állítják, megváltozott a Nemzeti Front” – jelentette ki.

Marine Le Pen, a Nemzeti Front jelenlegi elnöke számára is kínos lehet apja megjegyzése. 2011 óta, amikor átvette apjától a párt irányítását, igyekezett mérsékelt erővé átalakítani a tömörülést. Franciaországban vasárnap tartják meg az EP választást. A voksolás favoritja épp a Nemzeti Front, amely 25 százalékra számíthat. Kérdés, hogy az idősebbik Le Pen megjegyzése miként hat az erőviszonyokra.

Szerző

ETA-tagot rejteget Venezuela

Venezuelában találtak rá egy 2010 óta szökésben lévő ETA-tagra. José Ignacio de Juana Chaost az Antena 3 csatorna fedezte fel, egy vidéki település bevásárlóközpontjában kapták lencsevégre családjával. Már 2012 óta gyanítják, hogy a dél-amerikai országban rejtőzködik.

De Juana Chaos a történelmi madridi ETA-kommandó tagja volt, amely legalább 20 gyilkosságot követett el az 1980-as években. A férfit hosszú éhségsztrájk után a börtönből kórházba szállították. Onnan szökött meg, egy darabig Írországban élt, 2010 márciusa óta ismeretlen helyen tartózkodott.

A baszk szeparatista szervezet tagjaként rajta volt a madridi belügyminisztérium körözési toplistáján, mégis kétségesnek tartják, hogy sikerül-e elérni kiadatását. Spanyol rendőri források szerint nemzetközi letartóztatási parancs vonatkozik rá, de Venezuela minden jel szerint nem készül arra, hogy őrizetbe vegye.

Szerző