Előfizetés

Ismét felfüggesztették a Túrkevénél vízben eltűnt fiú keresését

Sötétedéskor ismét felfüggesztették az önkéntes tűzoltók a Túrkeve határában szerdán vízbe esett, majd eltűnt fiú keresését - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő csütörtök este.

S. Tóth Anikó hozzátette: a keresést pénteken folytatják, a tervek szerint a Hortobágy-Berettyón Mezőtúrig haladva vizsgálják át ismét alaposan a vizet.
A 14 év körüli fiú szerda délután esett a vízbe, majd elmerült a Hortobágy-Berettyó és a Tisza II. öntözőcsatorna találkozásánál. A fiút aznap sötétedésig keresték az Életjel Mentőcsoport tagjai, a túrkevei önkéntes tűzoltók és a mezőtúri katasztrófavédelmi szakemberek. A keresést csütörtök reggel folytatták.

Már élesben működik a 112-es segélyhívó

Hároméves előkészítő munka után hétfő óta élesben működik a 112-es segélyhívó rendszer, a beérkező hívásokat öt másodpercen belül fogadniuk kell az operátoroknak - hangzott el az M1 esti Híradójában.

A hívások a szombathelyi, illetve a miskolci rögzítőközpontba futnak be. A rendszer minden esetben kiírja a bejelentő telefonszámát, és térképen megmutatja, hogy honnan érkezett a hívás. A bejelentést az operátor rögzíti és - ha szükséges - továbbítja a rendőrségnek, a mentőknek vagy a katasztrófavédelemnek.
Hablicsek Nikoletta, az Országos Rendőr-főkapitányság főosztályvezetője a hírműsornak azt mondta, gyorsul a reagálási idejük, mert nem kell téves kapcsolásokkal, rosszindulatú hívásokkal foglalkozniuk.
A két hívásfogadó központban összesen 720 operátor dolgozik, ők legalább tíz nyelven tudják fogadni a bejelentéseket.

Eloltották a tüzet Monoron

Eloltották a tüzet Monor külterületén, ahol hatvan szalmabála és mintegy tíz négyzetméternyi összehordott hulladék égett - közölte a katasztrófavédelem.

A tájékoztatás szerint a tűz, amely az Ipar utca menti szabad területen keletkezett csütörtök délután, egy közeli, 450 négyzetméter alapterületű csarnokot is veszélyeztetett. A fővárosi és a monori tűzoltók több órán át oltották a lángokat, négy oldalról védve az épületet a tűztől.