Előfizetés

Kocsmát nyit Pesten Depardieu?

Publikálás dátuma
2014.05.23. 13:11
Gerard Depardieu a 67. cannes-i filmfesztiválon. Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images
Évek óta tervezgette, de most már biztos, hogy borozót nyit Budapesten, a belvárosban Gérard Depardieu – derítette ki a Blikk. 

A 65 éves francia színész, mint a lap felidézi, korábban szőlőt akart vásárolni Badacsonyban, de mivel külföldiek nem vásárolhatnak földet, ez és a bérlésre tett erőfeszítései is meghiúsultak. Annak azonban nincs akadálya, hogy üzletet nyisson, nem is ő az első világsztár, aki beszáll a magyar vendéglátásba - Robert De Nirónak az Andy Vajna fémjelezte Nobuban van érdekeltsége, Depardieunek két étterme Párizsban, egy Kanadában, a belga Néchinben és az orosz  Szaranszkban van. Állítólag borkocsmájában nálunk ételeket is felszolgálnak majd.

A hírt a nemrég alakult Balatoni Kör ügyvivője erősítette meg a lapnak. „Már régóta tervezgettük, de valami mindig közbejött” – mondta a Depardieu-borok kelet-európai forgalmazójaként is dolgozó Kardos Gábor, aki szerint a forgatások miatt is nagyon nehéz egyeztetni a színésszel. Szerinte biztos, hogy a belvárosban lesz majd a borozó. 

A francia sztár augusztusban biztosan itt lesz, a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Háry János operában Napóleont fogja játszani. De nemrég fejezte be nálunk az Asterix legutóbbi részének forgatását is.